Impact maken doen we samen.

InnovationQuarter viert investering in haar 100e bedrijf

“50% van onze portfoliobedrijven heeft haar omzet verdubbeld na onze investering.”

InnovationQuarter als impact-investeerder

Financieel rendement, sterke ecosystemen en een betere wereld

 • Focus op de lange termijn – We durven vroeg in te stappen en schromen niet om langere trajecten te financieren.
 • Onze organisatie biedt meer dan alleen kapitaal – Onze collega’s helpen ondernemers bij internationale expansie (Internationaliseren) en openen deuren bij relevante leveranciers, afnemers en pilotfaciliteiten (Innoveren).
 • We durven risico te nemen – We investeren in hoogtechnologische bedrijven in sectoren waar geduldig kapitaal nodig is.
 • We willen échte impact maken – we financieren de nieuwste technologieën die de wereld slimmer, schoner en gezonder maken.
 • We bieden lifecycle-financiering: we financieren bedrijven vanaf proof-of-concept tot scale-up.
 • Bonus: we houden van hoge kwaliteit en lage drempels. Bij ons kun je altijd rekenen op een goede kop koffie en een warme ontvangst. Teamwork makes a dream work. 

We investeren vanuit 4 fondsen:

1

IQCapital is een fonds met € 80 mln. kapitaal voor investeringen in innovatieve bedrijven, van startups tot scale-ups en het volwassen MKB in Zuid-Holland.

1

UNIIQ is een proof-of-concept fonds van € 22 mln. dat is opgezet door Erasmus MC, TU Delft, Universiteit Leiden en InnovationQuarter om de meest risicovolle fase van concept tot veelbelovend bedrijf te overbruggen.

1

ENERGIIQ is een fonds voor het financieren van de commercialisatie van bewezen energie-innovaties die leiden tot CO2-reductie. Het fonds van € 35 mln. is van de Provincie Zuid-Holland.

1

Het Energietransitiefonds Rotterdam is een investeringsfonds van € 100 mln. dat financieringsmogelijkheden biedt voor innovatieve initiatieven op het vlak van energietransitie en de circulaire economie.

De fondsen vullen elkaar aan in fase, ticketsize en financieringstype.

We financieren:

 • In tickets van € 300.000 tot € 10 mln
 • Van proof-of-concept tot scale-up
 • Binnen onze 9 innovatieve sectoren: energie, circulair, digital technology, life sciences & health, aerospace, maritiem & haven, hightechsystemen & -materialen, cybersecurity en horticulture
 • Van converteerbare lening tot equity-investering
 • In de regio Zuid-Holland
 • Onze investeringsmanagers kijken mee welk van de 4 fondsen het beste bij je bedrijf, schaal en sector past

Interview Constantijn van Oranje (5 min)

Interview Pieter Smakman – Manometric (4 min)

Lees de Financieringsgids

De financieringsgids bevat interviews met ondernemers en investeerders en geeft een goed beeld van hoe een financieringstraject succesvol kan worden doorlopen.

Het team

Liduina Hammer

Liduina Hammer

Hoofd Investeren InnovationQuarter

"De beslissingen van vandaag bepalen hoe we over 20 jaar leven. Met onze fondsen dragen we bij aan een gezondere en betere wereld. Om ons daar iedere dag met alle teams voor in te zetten is fantastisch mooi."

"Ooit wil ik nog een galerie openen in Berlijn. Ik zou daar graag exposities willen houden rondom belangrijke wereldwijde politieke thema’s, waarbij cartoons tentoongesteld worden die aansluiten op dit thema."

Maurice Bakker

Maurice Bakker

Fondsmanager IQCapital

"Het afgelopen jaar heb ik gezien dat IQ Capital de verborgen edelstenen weet te bereiken en mee durft te gaan in groeistrategieën voor de langere termijn. Dat drijft mij enorm om nog meer te ondersteunen in de gevorderde groeifase van ondernemingen."

Hans Dreijklufft

Hans Dreijklufft

Fondsmanager UNIIQ

"Ik heb het geluk om zowel in het kleine UNIIQ-team als binnen InnovationQuarter met topcollega’s te werken. Dat maakt het werken in deze organisatie tot een groot plezier."

"Het thuisfront is de plek om rust en inspiratie op te doen. Door te fietsen, hard te lopen, te lezen, te koken en al die andere dingen die het leven aangenaam maken."

Rafael Koene

Rafael Koene

Fondsmanager ENERGIIQ & ETFR

"Met de fondsen ENERGIIQ en Energietransitiefonds Rotterdam mag ik samen met een top team de centen op tafel leggen voor de meest veelbelovende startups en scale-ups met nieuwe technologieën voor de energietransitie en circulaire economie."

"Als ik later groot ben, wil ik popster worden."

In deze 100 bedrijven hebben wij al geïnvesteerd

Meer weten?

Neem gerust contact op.

Frederike Boonstra

Frederike Boonstra

Management Assistent Investeren
Nieuwsbrief