Slim verbonden leidt tot slim gemaakt

Zuid-Holland kent de hoogste concentratie hightech maakbedrijven van Nederland. Meer dan 123.000 werknemers en meer dan 40.000 bedrijven die werken aan High Tech Systemen & Materialen (HTSM) zijn belangrijk voor de concurrentiekracht van Zuid-Holland. De sector bestaat uit bedrijven en hun toeleveranciers die complexe technische producten en bijbehorende diensten ontwikkelen die maatschappelijke problemen helpen oplossen.

De HTSM-sector is één van de snelst groeiende sectoren in Zuid-Holland en is een belangrijke toeleverancier voor eindtoepassingen waar Zuid-Holland sterk in is. Wij zetten ons de komende jaren in om HTSM & Aerospace verder te versterken. We helpen bedrijven om zich aan te sluiten bij het krachtige HTSM ecosysteem om zo gemakkelijker en sneller de juiste financiering, (internationale) partners en klanten, talenten en kennis te vinden.

De sector Aerospace in Zuid-Holland omvat kort gezegd ‘alles wat vliegt en daarmee te maken heeft’. We onderscheiden 3 clusters: Ruimtevaart, Luchtvaart en Drones (onbemande luchtvaartuigen). Het faciliterende Composieten cluster levert daarnaast nieuwe materialen aan de gehele Aerospace sector.

Quantumtech

Industrie 5.0

Energie

Meetinstrumenten

Wij verwachten de komende jaren toenemende mogelijkheden op het gebied van een aantal technologieën die in Zuid-Holland al een unieke verbinding met een kennisinstelling en een eindmarkt hebben (vaak gecombineerd in een fieldlab) en verdere ontwikkelmogelijkheden bieden voor de sectoren in onze regio, Nederland en daarbuiten. Denk daarbij aan:

Nieuwsbrief