Opgericht2018
PlaatsWoerden
SectorEnergie
FondsENERGIIQ
Websiteheattransformers.com

HeatTransformers ontwikkelde een kant-en-klaar werkpakket voor installateurs waarmee alle zaken rondom de installatie van de warmtepomp al zijn geregeld. Op deze manier maakt het bedrijf hybride warmtepompen op grote schaal toegankelijk voor particuliere woningeigenaren.

Hybride warmtepompen zijn nog relatief onbekend in Nederland. Hierdoor bestaat er zowel bij het grote publiek als bij installatiebedrijven koudwatervrees voor deze betrouwbare en bewezen techniek.

In 2018 zorgde het totale gasverbruik van Nederlandse woningen voor 17 miljoen ton CO2-uitstoot. Daarvan werd 75 tot 80 procent besteed aan verwarming. Wie de CO2-uitstoot wil verlagen, kan daarom niet om het verwarmingsvraagstuk heen. Na een verbetering van de woningisolatie is aansluiting op warmtepompen een van de meest effectieve manieren om de energietransitie van de woningvoorraad vorm te geven.

Een hybride warmtepompsysteem bestaat uit een combinatie van een gasgestookte cv-ketel en een elektrische warmtepomp. De warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht en verwarmt daarmee het huis. Als de buitentemperatuur te laag is, schakelt de cv-ketel automatisch bij. Hierdoor verbruikt een huishouden met een hybride warmtepomp tot wel 70 procent minder gas. Met als gevolg een lagere energierekening en een flinke vermindering van CO2-uitstoot, zonder comfortverlies of grote aanpassingen in de woning.

Groei werkgelegenheid Zuid-Holland

HeatTransformers werkt onder meer samen met energiemaatschappijen, aanbieders van zonnepanelen en grote consumentenorganisaties. Installatie van de warmtepompen vindt zowel plaats in eigen beheer als in samenwerking met installatiepartners. De startup heeft veel klanten in Zuid-Holland en is voornemens hier op termijn een vestiging te openen, met als gevolg een boost voor de lokale werkgelegenheid. De investering van ENERGIIQ en Fair Capital Partners Impact Investing wordt benut voor opschaling van het personeelsbestand en doorontwikkeling van de software en het productaanbod.

Nieuwsbrief