Datum7/2017
PlaatsDelft
SectorHigh Tech / Maritiem & Haven
FondsInnovationQuarter Capital / IQe
Websiteirm-sys.com

IRM systems

IRM Systems B.V. is een toonaangevende aanbieder van Pipeline Integrity Solutions. Zij levert specialistische diensten en engineering voor de gehele levensduur van onshore en offshore pijpleidingsystemen. InnovationQuarter heeft in juli 2017 gezamenlijk met de Rabobank een kapitaalinjectie verstrekt van in totaal 1,5 mln. om de software-innovatie IRM Smart Pipeline Data door te ontwikkelen en internationale groei naar strategische markten te versnellen.

Hoe IRM Smart Pipeline Data werkt

IRM Smart Pipeline Data is een softwareoplossing die klanten ondersteunt bij zowel het optimaal voorspellen van betrouwbaarheid en toekomstig falen als het verlengen van de levensduur van complexe pijpleidingsystemen tegen lagere totale kosten. Dit doet het bedrijf door (veelal bestaande) databronnen slim te combineren om zo de integriteit van pijpleidingsystemen te voorspellen.

Aanwending investering

Behalve bovenstaande productontwikkeling zal IRM Systems de investering van InnovationQuarter en Rabobank gebruiken om haar huidige productportfolio aan specialistische diensten rondom offshore pijpleidingen uit te breiden naar strategische markten zoals Houston (VS), naast de bestaande vestigingen in Aberdeen (VK) en Delft.  Het productportfolio van IRM Systems bestaat onder andere uit diensten op het gebied van inspectie, reparatie, onderhoud, ontmanteling en levensextensie van pijpleidingsystemen.

Deze investering door InnovationQuarter in IRM Systems is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, in de range van €0-500k.

Lees meer over het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)

Status: Actief

Eu-logos-highres-e1510237296975-165x145

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Nieuwsbrief