Opgericht2017
PlaatsZuid-Holland
SectorHigh tech systemen en materialen
FondsUNIIQ
WebsiteSeaqualize

Seaqualize

Seaqualize ontwikkelt de Delta600p, een Inline Balanced Heave Compensation (IBHC) systeem. De compacte tool kan geplaatst worden in de haak van de kraan, om zo doelgericht beweging van last in verticale richting te compenseren met een op veren gebaseerd systeem.

Windturbines gaan omhoog in vermogen, gewicht, formaat en worden in diepere wateren geïnstalleerd. Hierdoor wordt installatie vanaf drijvende Heavy Lift Vessels (HLV’s) steeds logischer. De ruwheid van de zee heeft voor installatie vanaf een drijvend schip directe invloed op het aantal dagen dat geïnstalleerd kan worden, omdat dit doorwerkt in de beweging van de last. Een heftig bewegende last leidt tot onveilige situaties en gebrek aan controle, wat het materiaal kan beschadigen. Seaqualize ontwikkelt daartoe de Delta600p.

Het bedrijf is gestart door Michael en Edouard Schinkel en Gjalt Lindeboom, die zich nu na een aantal omzwervingen, waaronder de Ampelmann loopbrug, volledig richten op het ontwikkelen van de Delta600p. Op het moment staat er een werkend prototype op labschaal. De voorgenomen investering van UNIIQ van €200k vormt het fundament voor een nog bijeen te brengen eigen bijdrage op een HER subsidie die het bedrijf ontvangen heeft. De investering en betrokkenheid van UNIIQ geeft co-investeerders in deze vroege fase comfort en een transparante werkwijze om bij aan te sluiten. Met deze investering wordt het prototype opgewerkt naar een prototype wat getest kan worden in de praktijk met launching customer Van Oord.

Nieuwsbrief