Studenten openen All Climate Greenhouse in World Horti Center

Donderdag 4 juli is met het doorknippen van een wel heel bijzonder…

Provincie versterkt campussen in Zuid-Holland

Afgelopen week overhandigde de provincie Zuid-Holland diverse…

Project ‘De Waarde(n) van Groenten en Fruit’ officieel van start!

Iedereen weet dat het eten van groenten en fruit goed voor je…

TerugblIQ 2018 / InnovationQuarter begeleidt recordaantal bedrijven bij vestiging in Zuid-Holland

InnovationQuarter was in 2018 betrokken bij 53 (buitenlandse) bedrijven die een nieuwe vestiging openden of bestaande activiteiten uitbreiden in Zuid-Holland. Onze regio trok vorig jaar met name hoogwaardig technologische bedrijven aan zoals het Chinese GenScript, Canadese Magnet Forensics en Amerikaanse GE Healthcare. De komende jaren zorgen deze 53 bedrijven samen voor ruim 1.100 banen en investeren ze 214 miljoen euro in de regio. Dit is het grootste aantal bedrijven in het vijfjarig bestaan van InnovationQuarter. In 2017 landden er 50 buitenlandse bedrijven met onze hulp.

Nieuwe stimulans voor Zuid-Hollandse innovaties

Provincie Zuid-Holland biedt meer innovatieve projecten de kans om gebruik te maken van de regeling cofinanciering EFRO Zuid-Holland. Daarnaast stelt de provincie middelen beschikbaar voor fieldlabs binnen de thema’s, verduurzaming van de procesindustrie, vertical farming, e-health, medische instrumenten en airport technologie binnen het operationele programma Kansen voor West II.

Westlands ondernemerschap op de beursvloer tijdens Fruit Logistica

Dit jaar vindt wederom de Fruit Logistica plaats in Berlijn, dé internationale vakbeurs op het gebied van groenten en fruit. Ruim 3200 exposanten presenteren zich uit 84 landen. Westlandse bedrijventerreinen RoyalFloraHolland, ABC Westland zijn samen vertegenwoordigd met Westland Marketing, InnovationQuarter en gemeente Westland om bedrijven te interesseren voor vestiging in Westland. 

Gearbox ontwikkelt digitale keurmeester voor groente en fruit met UNIIQ investering

Het keuren van groente en fruit gebeurt voor een groot deel nog steeds met de hand. Het Westlandse bedrijf Gearbox Innovations ontwikkelde een digitale keurmeester die vision technologie met Artificial Intelligence combineert om tot wel 100% van de groente en het fruit te controleren op kwaliteit. Om de innovatie verder te ontwikkelen en uit te rollen in de markt ontvangt Gearbox een investering van € 300.000 van investeringsfonds UNIIQ. De investering werd bekendgemaakt door wethouder Karin Zwinkels van gemeente Westland tijdens de Horti Heroes Master Track ‘How to Finance Innovation’ in het World Horti Center te Naaldwijk.

Meer buitenlandse bedrijven investeren in Nederland: 10.000 extra banen

372 buitenlandse bedrijven zoals Giant, Timberland en DAZN zorgden in 2018 voor 9.847 extra banen in Nederland. Samen waren deze bedrijven goed voor 2,85 miljard euro aan investeringen in onze economie. Deze banen en investeringen zijn binnengehaald door het collectief Invest in Holland dat bestaat uit de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA), het agentschap voor buitenlandse investeringen van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK), haar regionale partners (waaronder ook InnovationQuarter) en Nederland Distributie Land. Een jaar eerder, in 2017, investeerden 357 bedrijven 1,67 miljard euro in ons land.

3 interactieve kaarten van de belangrijkste innovaties in de glastuinbouw

Gemeente Westland en InnovationQuarter maken met drie interactieve kaarten de innovaties en oplossingen in de Nederlandse glastuinbouw inzichtelijk. De themakaarten clusteren innovaties van water, energie, robotica & data. Vanuit InnovationQuarter is business developer Colinda de Beer, die tuinbouw, informatica en verandermanagement studeerde, betrokken geweest bij de ontwikkeling van de kaarten.

Biobased economy: een noodzaak voor onze regio

Werken aan een Biobased economy is onderdeel van de Roadmap Next Economy (RNE), de langetermijnvisie voor onze regio om tot een duurzame en sterk concurrerende economie te komen. Belangrijk dus. Maar wat betekent het eigenlijk? Henk Vooijs, transitiemanager Circular Economy RNE, licht toe waarom onze toekomst biobased is; wat momenteel de uitdagingen zijn en waarom het juist voor onze regio zo ontzettend belangrijk is hierop voor te sorteren.

Cross-sectoraal zoeken naar slimmer onderhoud tijdens Dare2Cross | Botox your assets

De goedkoopste manier om installaties te onderhouden? Simpel, helemaal geen installaties bezitten! Deze - en nóg betere - oplossingen kwamen aan bod tijdens Dare2Cross | Botox your assets op 18 oktober in RDM in Rotterdam. De bijenkomst was georganiseerd door iTanks en InnovationQuarter, samen met Gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam en Maritime delta. De behandelde cases waren van Asset.Insight., gemeente Rotterdam, Vitens in samenwerking met IRM Smart Pipeline Data en Vopak.

Groenten en fruit als medicijn? Subsidie voor Topsectorproject ’Waarde(n) van Groenten en Fruit’

Dat het eten van groenten en fruit gezond is, is algemeen bekend. Over de relatie tussen specifieke inhoudsstoffen van groenten- en fruitsoorten en de daarmee samenhangende gezondheidseffecten is echter relatief weinig bekend. Voor producenten is het daarom nu niet mogelijk om gezondheidsclaims te plaatsen bij groenten en fruit. Met de toegekende subsidie van de Topsector gaan Brightlands Campus Greenport Venlo en vers+ samen met bedrijven en kennisinstellingen (HAS Hogeschool, Avans Hogeschool en Maastricht University) hier verandering in brengen. Het project ‘De Waarden van Groenten en Fruit’ moet ervoor gaan zorgen dat onze gezondheid op wetenschappelijke basis met natuurlijke producten kan worden ondersteund.

Vertical Farming, de boerderij van de toekomst

Hoe kunnen we voedsel produceren en de groeiende wereldpopulatie voeden zonder dat we het milieu meer belasten? Hoe voeden we de mega cities van de toekomst? Vertical Farming is een van de antwoorden, volgens de sprekers en aanwezigen op het Nationaal Vertical Farming symposium in Den Haag, georganiseerd door Ben Pieterse, InnovationQuarter en Greenport West-Holland.

Succesvol vers+ diner op maat inspireert over gepersonaliseerde voeding en gezondheid

vers+ is gelanceerd. Dat gebeurde tijdens het vers+ diner op maat bij Koppert Cress in Monster. De honderd deelnemers kregen gerechten voorgeschoteld die waren gebaseerd op hun persoonlijke metabolisme. vers+ werkt namelijk aan businesskansen op het gebied van gepersonaliseerde voeding en gezondheid op basis van nutriënten die van nature in groenten aanwezig zijn. Partners van vers+ zijn Koppert Cress en Best Fresh Group, aangejaagd door InnovationQuarter en gesteund door gemeente Westland.

Smart Yields Selects The Hague for its European Headquarters

Honolulu agriculture technology company Smart Yields has selected The Hague as the location for its European operations. The announcement follows the company’s recent expansion into Asia through Hong Kong’s Cyberport Incubation Programme.