Terug naar overzicht

HealthTech Accelerator afgetrapt: Acht gedreven Health Tech ondernemers vergroten hun kans op de markt in zes maanden

De HealthTech Accelerator, waar acht gedreven Health Tech ondernemers aan deelnemen, is onlangs afgetrapt. Dit unieke programma biedt ondernemers in de gezondheidszorg maatwerkondersteuning bij hun marktintroductie en het opschalen van hun oplossing. Veel innovatieve bedrijven in de gezondheidszorg vinden moeilijk de weg in dit complexe landschap. Het krijgen van klantcommitment, het betrekken van verschillende partijen in de aankoopbeslissing en het financieren van marktintroductie blijft uitdagend. Tijdens een periode van zes maanden helpen we deze bedrijven hiermee.

Na een succesvolle eerste editie, gericht op ondernemers uit Zuid-Holland, bundelen we nu de krachten voor een landelijke editie van de HealthTech Accelerator. Deze samenwerking tussen de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s), Invest-NL en het National eHealth Living Lab (NeLL) biedt ondernemers toegang tot een breed netwerk van relevante experts en organisaties in de gezondheidszorg.

Collectief maatwerkprogramma

Een van de unieke aspecten van deze HealthTech Accelerator is dat het een collectief maatwerkprogramma is. In gezamenlijke bijeenkomsten delen ondernemers hun ontwikkelingen, leren ze van elkaar en vergroten ze hun kennis tijdens masterclasses over relevante thema’s. Bovendien stellen deelnemers individuele ontwikkelplannen op voor de komende zes maanden waarin ze intensief worden begeleid en uitgedaagd door experts vanuit de ROM’s en Gritd. Ook hebben de ondernemers toegang tot verschillende sectorexperts, afhankelijk van hun specifieke doelen.

Een van de deelnemers, Leonard Moonen, Praxa Sense, bevestigt dat de combinatie van de organiserende partners de belangrijkste reden is voor deelname. ‘Wij hebben positieve ervaringen met de organiserende partijen en kijken ernaar uit nu deze partijen samenwerken in dit landelijke programma. Daarnaast zijn we met Praxa Sense analyses aan het doen naar mogelijke barrières en daarvoor kunnen we externe expertise goed gebruiken. Deze HealthTech Accelerator komt dus perfect voor ons uit!’

‘Onze technologie staat aan de core van microbiologische analyses. Hierdoor zijn tal van toepassingen mogelijk. We willen het programma gebruiken om meer focus te creëren in onze go-to-marketstrategie.’ – Erwin Damberg, Biotrack.

Dynamische sfeer

Tijdens de kick-off merkt Marc Kalf, ROM Utrecht Region, op dat er al een goede groepsdynamiek ontstond, waarin de deelnemers elkaar kritische vragen stelden en elkaar uitdaagden. Dit biedt een sterke basis voor de komende tijd waarin de ondernemers intensief samen zullen werken.

De kick-off vond plaats bij Invest-NL in Amsterdam. Tijdens de ochtend stelden de deelnemende bedrijven zichzelf voor, gevolgd door een masterclass van Stephan Botz, Gritd, over het belang van consistente groei. Na de lunch werkten de bedrijven aan hun ontwikkelplannen, met daarin hun key results voor de komende zes maanden geformuleerd.

Go-to-marketstrategie

Erwin Damberg, Biotrack, deelt het belangrijkste doel van zijn ontwikkelplan tijdens de kick-off. ‘Onze technologie staat aan de core van microbiologische analyses. Hierdoor zijn tal van toepassingen mogelijk. We willen het programma gebruiken om meer focus te creëren in onze go-to-marketstrategie.’

Ook voor Filippo van Hellenberg Hubar, Wolk, is een duidelijke productmarktfit een van de key results. ‘Tot op heden hebben we alleen zaken gedaan met zorginstellingen (verpleeghuizen). Wolk heeft onlangs een nieuwe propositie gelanceerd voor de consumentenmarkt. We geloven dat hier veel kansen liggen, maar we zouden hulp kunnen gebruiken om te leren hoe we die kansen kunnen verzilveren. Rechtstreeks aan de consument? Via een distributeur? En wat is de rol van de verzekeraar? Kortom, veel vragen waar we mee zitten en waar we graag over zouden sparren met experts uit de industrie.’

Vormgeven toekomst gezondheidszorg

‘Het is mooi om te zien dat ROM Nederland, Provincie Zuid-Holland en Invest-NL dit programma financieel ondersteunen. Hierdoor kunnen we samen optrekken en HealthTech ondernemers in Nederland verder helpen in hun bedrijfsgroei en hiermee de toekomst van de gezondheidszorg vormgeven’ – Marieke Kodde, InnovationQuarter.

‘Vanuit de provincie Zuid-Holland zetten we in op digitalisering onder andere in de gezondheidszorg. Met onze bijdrage aan de HealthTech Accelerator ondersteunen we innovatieve ondernemers in de ontwikkeling van hun digitale oplossingen om de gezondheidszorg toegankelijk, betaalbaar en bemensbaar te houden’ – Bart Spée, Provincie Zuid-Holland.

De komende maanden zullen de deelnemende bedrijven hun ontwikkelplannen gaan uitvoeren en aan de slag gaan met de gestelde doelen. Ze worden hierbij begeleid door experts van de ROM’s en Gritd en ondersteund door sectorexperts. We kijken uit naar de voortgang en successen van deze ondernemers!

Houd onze website in de gaten en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van deze acht gedreven HealthTech ondernemers.

Dit zijn de acht deelnemende bedrijven:

Praxa Sense ontwikkelt geavanceerde medische sensortechnologie, Speckle Plethysmografie sensor, die in staat is om onafhankelijk van gebruikersbeweging of huidskleur de bloedsnelheid te meten. Hierdoor is betrouwbare en continue monitoring mogelijk, wat essentieel is voor de behandeling en het volgen van aandoeningen rondom het hart.

Thuisleefgroep biedt software-oplossingen om zorgprofessionals te ondersteunen bij de inzet van zorgtechnologie passend bij de zorgvraag van hun cliënten. Zorghulpmiddelen worden hiermee toegankelijker en overzichtelijker, waardoor mensen met een zorgvraag met de juiste hulpmiddelen langer zelfstandig kunnen blijven.

Biotrack gebruikt de C-FISH-technologie om het darmmicrobioom te analyseren en professionals te voorzien van advies voor gepersonaliseerde dieetadviezen en gezondheidsoplossingen.

Hello 24/7 is een premium app en platform dat is ontworpen om het organiseren van taken en zorg gemakkelijker te maken voor mantelzorgers, waardoor de last van mantelzorg kan worden verdeeld binnen hun netwerk.

Wolk ontwikkelt en verkoopt draagbare heupairbags om heupfracturen bij vallende ouderen te voorkomen.

Coachjezelf biedt LIV, een webapplicatie met oefeningen en tools uit de positieve psychologie en cognitieve gedragstherapie, aan huisartsen voor ondersteuning naast de face-to-face contacten met cliënten.

Protyon maakt gebruik van een generatief AI-model om analyses te automatiseren, waardoor artsen worden ondersteund bij het vinden van de meest effectieve behandeling om het leven van kankerpatiënten te verlengen.

Sensible Healthcare heeft een innovatieve productiemethode voor continue biosensoren ontwikkeld, waardoor persoonlijke biosensing betaalbaar, comfortabel en integreerbaar wordt. Dit is essentieel om de behandeling van chronische ziekten zoals diabetes draagbaar en effectief te maken voor gezondheidszorgsystemen wereldwijd.

Meer weten over de Health Tech Accelerator?

Neem gerust contact met mij op.

Marieke Kodde

Marieke Kodde

Senior Business Developer

 

Nieuwsbrief