Terug naar overzicht

DSM en ASR investeren €500 mln. in doorontwikkeling Biotech Campus Delft

Vandaag zijn DSM en ASR Dutch Science Park Fund een exclusieve overeenkomst aangegaan waarin ASR DSPF €500 miljoen investeert in vastgoed op Biotech Campus Delft over een periode van 20 jaar. Planet B.io, opgericht en financieel ondersteund door InnovationQuarter, DSM, de TU Delft, de gemeente Delft en de provincie Zuid-Holland, ontwikkelde de campus tot wat het nu is: een sterk bedrijvencluster en groeiend netwerk van experts rondom biotech. Met deze investering krijgt de campus een nóg stevigere positie als biotech-innovatie-ecosysteem en als landingsplek voor jonge biotechbedrijven uit binnen- en buitenland.

“De goede samenwerking tussen de founding partners van PlanetB.io – DSM, TU Delft, Provincie Zuid-Holland en InnovationQuarter- staat aan de basis van de mooie investering die vandaag bekend gemaakt is.” – Marja van Bijsterveldt, Burgemeester Delft

Deze investering past goed in de Groeiagenda Zuid-Holland waarin campussen als deze worden benoemd als cruciale innovatieknooppunten waar mkb, startups, grote bedrijven, kennisinstellingen en onderwijsinstellingen uit de regio samen onderzoek doen, innoveren, talent opleiden en (dure) onderzoeks- en innovatie-infrastructuur efficiënt benutten.

Op de Biotech Campus Delft wordt gewerkt aan duurzame oplossingen voor grote uitdagingen zoals klimaatverandering, grondstoffen-schaarste en duurzame productie van gezonde voeding voor de groeiende wereldbevolking.

“Dankzij deze nieuwe investering en samenwerking met ASR zal de Biotech Campus Delft verder ontwikkelen tot een unieke locatie voor bioscience bedrijven van over de hele wereld, vooral voor start-ups en scale-ups in dit vakgebied. Als belangrijke partner en supporter van de Biotech Campus is InnovationQuarter erg trots op deze ontwikkeling, omdat de campus een cruciale rol zal blijven spelen in het biotech ecosysteem in de regio Rotterdam-Den Haag.” – Chris van Voorden, Hoofd Internationaliseren InnovationQuarter.

“Het bouwen van vastgoedlocaties rondom biotech zal ons mede helpen om internationaal koploper te worden in de eiwittransitie. Bedrijven die hierin actief zijn en op zoek zijn naar een geschikte locatie, kunnen zich hier vestigen en profiteren van de kennis en expertise die hier aanwezig is.” – Maarten Hermus, Senior Account Manager, Horticulture & Food

Meer weten over de eiwittransitie?

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Maarten Hermus

Maarten Hermus

Senior Account Manager Horticulture & Food
Nieuwsbrief