Terug naar overzicht

Projectmedewerker Maritime Delta

Klaar voor een volgende stap in je carrière? Word projectmedewerker Maritime Delta! Coördineer, organiseer, communiceer en ondersteun onze programmamanager op het snijvlak van maritieme innovatie. Werk met de laatste ontwikkelingen en belangrijke stakeholders in een betrokken team en organisatie.

Zo ziet jouw werk eruit

Ben jij toe aan een volgende stap in je carrière en lijkt het je wat om op het snijvlak van maritiem en innovatie te werken? Je coördineert, organiseert, communiceert en ondersteunt onze programmamanager. Vanwege het intern doorstromen van een collega zijn wij op zoek naar een nieuwe projectmedewerker Maritime Delta. Je krijgt de kans om met de laatste innovaties en belangrijke stakeholders in de maritieme sector te werken. Je komt terecht in een leuk team en een zeer betrokken organisatie.

Typische werkzaamheden omvatten:

 • Coördinatie van workshops. Dit zijn innovatieworkshops rond thema’s zoals duurzaamheid, nieuwe technologieën of financiering.
 • Organisatie van bijeenkomsten en afstemming tussen de verschillende overleggen.
 • Begeleiding van lopende projecten op het gebied van duurzaam varen, energietransitie, digitalisering of human capital.
 • Doorlopende afstemming met de Maritime-Delta-partners. Bijvoorbeeld partners bezoeken en informeren, lopende zaken bespreken en nieuwe thema’s ophalen.
 • Je bent verantwoordelijk voor de inhoud van nieuwsbrieven en de website. De uitvoering en het opmaken is elders belegd.
 • Vertegenwoordiging van Maritime Delta op bijeenkomsten en events.

Werken bij InnovationQuarter

Over InnovationQuarter

InnovationQuarter is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland. Sinds 2014 werken wij aan strategische, economische en maatschappelijke ImpaQt voor Zuid-Holland. Dit doen we door:

 • samenwerking te organiseren tussen ondernemers, kennisinstellingen en de overheid om nieuwe business te realiseren (Innoveren),
 • vernieuwende en snelgroeiende bedrijven te financieren (Investeren),
 • buitenlandse bedrijven te helpen bij het vestigen in Zuid-Holland en Zuid-Hollandse bedrijven te helpen bij het ondernemen in het buitenland (Internationaliseren).

Daarnaast helpen we met ons team Strategie/EBZ het vestigingsklimaat voor de hele regio te verbeteren via gezamenlijke strategieontwikkeling, uitvoering van de Human Capital Agenda Zuid-Holland, netwerkevenementen en lobby.

Hier kom jij te werken

Het maritieme cluster is een van de leidende clusters binnen Zuid-Holland en bestaat uit ca 5.000 bedrijven, instellingen en organisaties, die ruim 71.000 directe banen creëren in de regio. In 2021 is samen met de markt de Regionale Maritieme Agenda ontwikkeld met als doel om in 2030 de koploper te zijn in de energietransitie en digitalisering.

Het programma Maritime Delta monitort deze agenda en voert in samenwerking met partners waaronder Netherlands Maritime Technology het programma uit. Door verschillende activiteiten te organiseren op het gebied van innovatie, circulariteit en human capital.

De functie valt binnen het team Hightech, Maritiem en Digital Technology van Innoveren. Een enthousiast en gedreven team van business developers die zich naast maritiem & Haven, richten op de thema’s als aerospace, high tech systemen & materialen en digital technology. Je werkt verder nauw samen met collega’s op aanverwante terreinen zoals energie en digitaal. Daarnaast trek je intensief op met collega’s uit team Foreign Investments, die de sector internationaal promoten en nieuwe buitenlandse bedrijven aantrekken en uit het team Investeren die (durf)investeringen in Zuid-Hollandse maritieme bedrijven doen.

Wat vragen we van je?

 • Je beschikt over een HBO-WO werk- en denkniveau. Aantoonbare kennis, ervaring of affiniteit met het maritieme domein en met innovatie is een pré;
 • Je werkt zelfstandig, durft initiatief te nemen, je bent zichtbaar en benaderbaar voor ondernemers en samenwerkingspartners. Je pakt zaken snel op, bent een doorpakker en werkt resultaatgericht;
 • Het plannen, organiseren, voortgang bewaken en anderen gevraagd en ongevraagd van advies en up-to-date informatie te voorzien zijn taken die je vanzelfsprekend oppakt;
 • In ons werk is het leggen van relaties belangrijk. Jij bent iemand die het vermogen heeft om die relaties op te bouwen op basis van je persoonlijkheid. In je voorkomen en handelen ben je overtuigend, resultaatgericht en flexibel.

Het maakt ons niet uit waar je bent geboren, waar je in gelooft, hoe oud je bent of van wie je houdt. We zijn vooral nieuwsgierig naar jouw drive naar maatschappelijke impact.

Ons aanbod

Onze organisatie telt ongeveer 120 betrokken professionals. Zelfstandigheid, initiatief, betrokkenheid en samenwerken zijn voor ons erg belangrijk. We gedragen ons professioneel en tegelijk als een kleine, platte organisatie. Zo vertelt een collega iedere maandag over zijn of haar werk tijdens de (online) IQ-lunch en steken we allemaal de handen uit de mouwen in  voorbereiding van en tijdens het IQJaarevent.

Binnen InnovationQuarter krijg je volop mogelijkheden om je te ontwikkelen. Samen met je manager en HR maak je een ontwikkelplan om te bepalen welke opleidingen en ervaringen (binnen of buiten de organisatie) nodig zijn om jouw ambities te realiseren.

Omdat we het belangrijk vinden dat jij je goed en fit voelt, kun je bij ons gratis deelnemen aan (online) bootcamp- en yogalessen. Wie wil eet met elkaar aan de lunchtafel en neemt deel aan de vrijdagmiddagborrels. Collega’s organiseren regelmatig activiteiten zoals een spelletjesavond, karten en deelname aan de Leidse Singelloop. Geen verplichting, wel erg gezellig.

Een werkweek bij InnovationQuarter bedraagt 40 uur; een parttime dienstverband (met een ondergrens van <32 uur) behoort tot de mogelijkheden. De salarisindicatie voor deze functie ligt tussen de €51.651,- tot €61.673,- op jaarbasis afhankelijk van opleiding, achtergrond en (aantal jaren) werkervaring. Dit is inclusief vakantiegeld en 13e maand en met goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een NS BusinessCard 1e klas en hybride werken.

Interesse?

Herken je jezelf in bovenstaand profiel? Vul dan het online sollicitatieformulier in. We ontvangen je reactie graag voor maandag 8 april 2024

Heb je inhoudelijke vragen, neem dan contact op met Edward Gilding. Voor vragen over het sollicitatieproces kun je terecht bij Britta Vos.

Benieuwd hoe is het om bij InnovationQuarter te werken? Bekijk onze werken bij pagina en lees de unieke verhalen van onze medewerkers.