"De Maritime-/Offshoremarkt kent wisselende high en lows en zijn sectorbreed investeringen en werkgelegenheid onder druk komen te staan. Toch ben ik ervan overtuigd dat de sector een mooie toekomst wacht. Aan die ontwikkelingen draag ik vanuit mijn werk bij InnovationQuarter graag bij."

@InnovationQuarter

Binnen InnovationQuarter focus ik me op de domeinen Maritiem/Offshore en in toenemende mate ook op crossovers met de sectoren Cleantech, Smart Industry en Safety & Security.

Ondernemers en bedrijven helpen hun ideeën voor innovaties verder te ontwikkelen zie ik als de kern van mijn functie. Terugkerende uitdaging hierbij is de samenwerking tussen de pijlers technologie, organisatie en de businesscase. Klopt één van die pijlers niet en dan kom je gaandeweg het proces (soms onoverkoombare) hobbels tegen.

Mooie trajecten rond Smart Maintenance en Anti-fouling heb ik vanaf het eerste idee tot concrete projecten kunnen begeleiden. En de eerste private investeringen zijn hier inmiddels in gedaan.

Daarnaast coördineer ik het programma Maritime Delta waar we met de markt en vele partners ons inzetten voor het versterken van het Maritieme/Offshorecluster, van de Tweede Maasvlakte tot aan Gorinchem en Werkendam. Ik ben er trots op dat wij samen met de partners voor 2017/2018 wederom een uitgebreid en resultaatgericht activiteitenprogramma hebben neergezet.

@Home

Ook in mijn vrije tijd ben ik veel in en op het water te vinden, roeiend en zwemmend, en tijdens mijn vakanties in warmere oorden duik ik graag. Verder ben ik regelmatig op reis vanwege mijn Britse ‘roots’ en dit versterkt ook zeker mijn drive om de wereld te zien.

Naast het bezoeken van familie en vrienden, ben ik dan ook graag actief en buiten. Zo heb ik in de winter van 2016 in Noord-Noorwegen een besneeuwde berg beklommen om vervolgens terug naar het fjord te skiën; een bijzondere ervaring waar ik met veel plezier aan terug denk.

Dichter bij huis, deel ik de interesse met mijn vriend om vele concerten en theater te bezoeken. Variërend van moderne bewerkingen van het Nationale Toneel tot absurde voorstellingen in De Kleine Komedie of concerten.

@Work

Als ingenieur van de TU Delft en mijn eerdere werkervaring binnen de consultancy, beschik ik over een brede achtergrond en heb ik voldoende bagage voor het werk dat ik bij InnovationQuarter mag doen. Belangrijk daarbij zijn mijn directe contacten binnen de relevante bedrijven op beslisserniveau. In combinatie met een hands-on aanpak waarin we naast praten vooral toewerken naar concrete resultaten.

Ook waardevol is de nauwe samenwerking met mijn Maritime- /Offshorecollega’s binnen de andere kerntaakteams: Internationaliseren en Investeren met onze investeringsfondsen. Die zorgen ervoor dat ik ondernemers een uitgebreider pakket aan meerwaarde te bieden heb.

Zoals algemeen bekend kent de Maritime-/Offshoremarkt op dit moment wisselende high en lows en zijn sectorbreed investeringen en werkgelegenheid onder druk komen te staan. Toch ben ik ervan overtuigd dat de sector een mooie toekomst wacht. Niet alleen vanwege de eeuwenlange staat van dienst binnen Nederland (en de innovativiteit die daar in het verleden is getoond), maar ook doordat ik er van overtuigd ben dat de oplossingen voor enkele van onze grootste maatschappelijke uitdagingen juist op zee te vinden zijn. Zoals de beschikbaarheid van energie en grondstoffen door bijvoorbeeld windparken op zee. Aan die ontwikkelingen draag ik vanuit mijn werk bij InnovationQuarter graag bij.