"Zoals algemeen bekend kent de Maritiem en Haven-sector op dit moment wisselende highs en lows en zijn sectorbreed investeringen en werkgelegenheid onder druk komen te staan. Toch ben ik ervan overtuigd dat de sector een mooie toekomst wacht."

@InnovationQuarter

Binnen InnovationQuarter focus ik me op de sector Maritiem & Haven. Ondernemers en bedrijven helpen hun ideeën voor innovaties verder te ontwikkelen, zie ik als de kern van mijn functie. Terugkerende uitdaging hierbij is de samenwerking tussen de pijlers technologie, organisatie en de businesscase. Klopt één van die pijlers niet, dan kom je gaandeweg het proces (soms onoverkoombare) hobbels tegen.

Mooie trajecten rond duurzaam varen, offshore wind en digitalisering heb ik vanaf het eerste idee tot concrete projecten kunnen begeleiden. En de eerste private investeringen zijn hier inmiddels in gedaan. Daarnaast coördineer ik het programma Maritime Delta waar we met de markt en vele partners ons inzetten voor het versterken van het ecosysteem, van de Tweede Maasvlakte tot aan Gorinchem en Werkendam. 

Tevens ben ik teamlead Slim&Veilig binnen Innoveren, en geef ik met veel plezier leiding aan een enthousiast team met focus op de sectoren Aerospace, Maritiem & Haven, Hightech en Digital Technology.

@Home

Ook in mijn vrije tijd ben ik veel in en op het water te vinden, roeiend en zwemmend, en tijdens mijn vakanties in warmere oorden duik ik graag. Verder ben ik regelmatig op reis vanwege mijn Britse ‘roots’ en de drive om de wereld te zien.

@Work

Als ingenieur van de TU Delft en mijn eerdere werkervaring binnen de consultancy, beschik ik over een brede achtergrond en heb ik voldoende bagage voor het werk dat ik bij InnovationQuarter mag doen. Belangrijk daarbij zijn mijn directe contacten binnen de relevante bedrijven op beslisser niveau. In combinatie met een hands-on aanpak waarin we naast praten vooral toewerken naar concrete resultaten.

Ook waardevol is de nauwe samenwerking met mijn Maritiem & Haven-collega’s binnen de andere teams: Internationaliseren en Investeren met onze investeringsfondsen. Die zorgen ervoor dat ik ondernemers een uitgebreider pakket aan meerwaarde te bieden heb.

Zoals algemeen bekend kent de Maritiem en Haven-sector op dit moment wisselende highs en lows en zijn sectorbreed investeringen en werkgelegenheid onder druk komen te staan. Toch ben ik ervan overtuigd dat de sector een mooie toekomst wacht. Niet alleen vanwege de eeuwenlange staat van dienst binnen Nederland (en de innovativiteit die daar in het verleden is getoond), maar ook doordat ik er van overtuigd ben dat de oplossingen voor enkele van onze grootste maatschappelijke uitdagingen juist op zee te vinden zijn. Zoals de beschikbaarheid van energie en grondstoffen door bijvoorbeeld windparken op zee. Aan die ontwikkelingen draag ik vanuit mijn werk bij InnovationQuarter graag bij.

Nieuwsbrief