Terug naar overzicht

Opleidingen TU Delft scoren hoog in Shanghai World Ranking 2018

De ShanghaiRanking's Global Ranking of Academic Subjects (GRAS) 2018 is uit en diverse opleidingen van de TU Delft scoren hoog. De Chinese beoordelaars delen de Delftse universiteit net als vorig jaar in tussen plek 151 en tweehonderd. Hiermee eindigt de TU Delft een stuk hoger dan die van Twente en Eindhoven.

De ranglijst maakt geen onderscheid tussen specialistische en algemene universiteiten, maar het is wel mogelijk om in te zoomen op een specifiek vakgebied. Wanneer je dit doet, zie je dat de TU Delft op Waterbeheer in de top 3 staat; met Lucht- en Ruimtevaarttechniek de negende plaats behaalt en werktuigbouwkunde op nr 31 eindigt.

De wereldwijde ranglijst wordt nog altijd aangevoerd door Amerikaanse en Britse universiteiten, met Harvard, Stanford en Cambridge voorop. De enige uitzondering in de top twintig is ETH Zürich op plaats negentien. De eerste Nederlandse universiteit is Utrecht op plek 51, terwijl de KU Leuven op plek 86 de eerste Belgische positie inneemt.

De hoogst gewaardeerde specialistische universiteit van Nederland is Wageningen; in alle agriculturele lijstjes staat Wageningen in de top, en op het gebied van landbouwwetenschappen steekt de universiteit zelfs met kop en schouders boven de rest van de wereld uit. De Erasmus Universiteit Rotterdam staat met Public Administration op nr. 1.

De volledige onderzoeksresultaten en methoden zijn hier te bekijken.

 

Nieuwsbrief