Terug naar overzicht

Joeri van den Steenhoven kwartiermaker Leiden Bioscience Park

Met ingang van deze week is Joeri van den Steenhoven begonnen als kwartiermaker Leiden Bio Science Park. Hij vervult deze rol op verzoek van de Ondernemersvereniging Bioscience Park, gemeente Leiden, gemeente Oegstgeest, Universiteit Leiden, het Leids Universitair Medisch Centrum en de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter.

Joeri van den Steenhoven kwartiermaker Leiden Bioscience Park

Joeri van den Steenhoven is voormalig oprichter/directeur van Nederland Kennisland en heeft de afgelopen vier jaar gewerkt als vice-president bij MaRS Toronto, één van de grootste innovatiehubs van Noord-Amerika met een sterk specialisme in life sciences. Hij is een internationaal erkend expert op het gebied van het ontwikkelen van innovatie-ecosystemen.

Het Leiden Bioscience Park is één van de meest toonaangevende life sciences clusters van Europa. Met bijna 19.000 banen is het bovendien een belangrijke bron van regionale werkgelegenheid. De ambitie is om deze positie verder te verstevigen door het aantrekken van en investeren in toptalent, hoogstaande (onderzoeks)infrastructuur en nieuwe bedrijvigheid. Daarnaast is het cruciaal om de community van ondernemers en onderzoekers verder te versterken om zo te komen tot een optimaal ecosysteem voor ondernemerschap, innovatie en kennisontwikkeling. De komst van het European Medicines Agency naar Nederland biedt hierbij vele kansen.

De gemeenten, Universiteit Leiden, LUMC en de Ondernemersvereniging Bioscience Park willen gezamenlijk sterke organisatie neerzetten om hun ambities te realiseren. Joeri zal als kwartiermaker verantwoordelijk zijn voor de totstandkoming van de nieuwe uitvoeringsorganisatie. Deze opdracht loopt tot het einde van het jaar.

“Het Leiden Bio Science Park is voor mij altijd één van de succesvoorbeelden geweest in Nederland waar een campus met een sterke focus is gecreëerd. Ik zie er zeer naar uit om de komende maanden samen met ondernemers, onderzoekers en de vele andere spelers op het Park te komen tot een daadkrachtige organisatie die het Leiden Bio Science Park de volgende schaalsprong laat maken”, aldus kwartiermaker Joeri van den Steenhoven.

Nieuwsbrief