Terug naar overzicht

InnovationQuarter verkoopt belang in ORTEC

In 2019 investeerde InnovationQuarter een substantieel bedrag in ORTEC, de wereldwijde aanbieder van beslissingsondersteunende software en datascience expertise. Reden van de investering was om het bedrijf uit Zoetermeer te supporten bij haar groeiambitie en daarmee nog meer bij te dragen aan een betere wereld door gebruik te maken van haar passie voor wiskunde. Recent is aangekondigd dat internationale investeerder Battery Ventures een strategisch partnership is aangegaan met ORTEC om de leidende positie in Europa en de VS op het gebied van supply chain, workforce-management en data science & consulting verder te versterken.

De wereld verbeteren door data en wiskunde

De ORTEC-reis begon al in de jaren tachtig, toen enkele gepassioneerde Nederlandse studenten de waarde van wiskunde aan de wereld wilden laten zien door duurzame groei op lange termijn te creëren voor organisaties en de samenleving. Concreet hielp het bedrijf klanten om data en wiskundige modellen te gebruiken om operationele problemen op te lossen.

Stimuleren van innovatie in de zorg

De investering van InnovationQuarter in ORTEC heeft de groei van de Healthcare unit versneld. Eén van de regionale impactcases van deze business unit is het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Dordrecht. Het ziekenhuis lanceerde een nieuw intern communicatieplatform met ORTEC for Communications. Het platform faciliteert 24/7 gepersonaliseerde communicatie, ook voor non-desk medewerkers. Hiermee wordt de interne communicatie nu gemeten en hierop kan direct actie worden ondernomen. ORTEC heeft het Albert Schweitzer Ziekenhuis geholpen om artsen, medewerkers en vrijwilligers efficiënter te bereiken, allemaal vanuit één dashboard.

In de loop der tijd ontwikkelde het bedrijf vele andere oplossingen voor complexe logistieke en operationele uitdagingen, zoals de verzending van last-mile-vloot- en routeplanning; de optimalisatie van palletladingen en geavanceerde personeels- en resourceplanning.

Inmiddels voorziet ORTEC ruim 1.200 klanten wereldwijd van oplossingen waarmee ze hun bedrijfsresultaten kunnen verbeteren en een positieve impact op de wereld kunnen hebben. In het klantenbestand vinden we namen zoals ASML, Heineken, Coca-Cola Enterprises, Procter & Gamble, Shell, Waitrose, Albert Heijn, G4S, Sodexho en Tesco. In het partnership met Battery Ventures zal ORTEC in de toekomst producten en diensten aanbieden via drie divisies voor logistieke en routingoplossingen, personeelsbeheer en datascience en consultancy.

“ORTEC is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een speler van wereldformaat en wij hebben hierin met heel veel plezier onze rol gespeeld om een deel van deze weg met hen af te leggen”, zegt Koos Fuykschot, Hoofd Investeren bij InnovationQuarter. “Het partnership met Battery Ventures en de nieuwe internationale ambities creëren voor InnovationQuarter een uitstekend moment om ons belang in ORTEC van de hand te doen, zodat wij de groeiambities van andere innovatieve, jonge bedrijven kunnen financieren”.

Michael van Duijn, CEO van ORTEC: “Ook wij zijn erg blij dat Battery Ventures zich bij ORTEC aansluit als strategische partner. Met hun kennis, ervaring en netwerk kunnen we innovatie verder stimuleren, ons marktbereik vergroten en extra impact voor onze klanten creëren.”

“Ik ben trots op het bedrijf dat we vandaag zijn en de geweldige groep getalenteerde medewerkers die dag in dag uit impact creëren voor onze klanten. Ik ben ook dankbaar voor de investering en het vertrouwen dat InnovationQuarter in ons heeft geplaatst de afgelopen jaren, hierdoor hebben we onze groei kunnen versnellen en onze positieve impact op de wereld vergroot.” aldus Michael van Duijn.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Jannick Cox

Jannick Cox

Investment Manager InnovationQuarter Capital
Nieuwsbrief