Terug naar overzicht

CrossRoads Vlaanderen-Nederland pakt maatschappelijke uitdagingen aan in tweede call

Op vrijdag 1 maart gaat de tweede subsidieoproep van CrossRoads Vlaanderen-Nederland van start. CrossRoads stimuleert samenwerking tussen Vlaamse kmo’s en Zuid-Nederlandse mkb’s op het gebied van innovatie in duurzaam ondernemen, duurzame energie, industrie 4.0 en gezondheid. Op dinsdag 6 februari worden alle details toegelicht tijdens een online infosessie.

Maatschappelijke uitdagingen aanpakken

CrossRoads Vlaanderen-Nederland, een project binnen het Europese Interreg Vlaanderen-Nederland programma, maakt het mogelijk dat kleine en middelgrote bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland de krachten bundelen en een samenwerking met elkaar aangaan. Bedrijven kunnen subsidie aanvragen voor innovaties op het gebied van producten of processen die maatschappelijke uitdagingen aanpakken, zoals duurzaam ondernemen, duurzame energie, industrie 4.0 of gezondheid, met digitalisering als ondersteunend proces.

Nieuwe oproep

De tweede aanvraagronde loopt van 1 maart 2024 tot en met 26 april 2024. Na sluiting van het e-loket worden de ingediende innovatieprojecten vergeleken op basis van vooraf bepaalde criteria. De best beoordeelde projecten ontvangen subsidie. Elk samenwerkingsproject omvat minstens één Vlaamse kmo en één Zuid-Nederlandse mkb. Het totale subsidiebudget voor deze oproep bedraagt € 2.500.000. Het subsidiepercentage is 50%, met een maximum van € 250.000 per project.

Klik hier voor de aanvraagtemplates.

Infosessie op 6 februari

Op dinsdag 6 februari om 10.00 uur organiseert CrossRoads een online infosessie over de subsidiemogelijkheden en voorwaarden bij een aanvraag. Henk Ouwerkerk van HeatPower deelt zijn CrossRoads-ervaringen. Wil je jouw projectidee toetsen of zoek je een partner over de grens? Na het webinar kun je deze vragen persoonlijk stellen aan een van de CrossRoads-adviseurs. Registreer via het inschrijfformulier en geef aan waarover je een gesprek wilt. Een adviseur neemt dan contact met je op.

Bekijk het volledige programma en schrijf je in.

meer over de subsidiemogelijkheden tijdens een online infosessie

Innovatieve samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland

Het netwerk van kleine en middelgrote ondernemers stopt jammer genoeg nog te vaak aan de landsgrens. Met CrossRoads geven Interreg Vlaanderen-Nederland, REWIN, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, VLAIO Team Bedrijfstrajecten, Economische Impuls Zeeland, LIOF en InnovationQuarter het bestaande potentieel in de grensregio een flinke duw in de rug door mkb’s en kmo’s te ondersteunen in de zoektocht naar de perfecte partner over de grens en hun gezamenlijke innovaties te subsidiëren.

Meer informatie over Crossroads? Je kunt hier alles lezen over de achtergrond van het project en de inschrijfmogelijkheden.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Liesbeth Leurs

Liesbeth Leurs

Senior Business Developer Zorg Innovatie
Nieuwsbrief