Terug naar overzicht

Haagse regio laat zijn kracht zien op het Mobile World Congress

Den Haag onderstreept zijn leidende internationale positie als de ‘Secure digital gateway to Europe’ door voor de eerste keer met een Holland Paviljoen aanwezig te zijn op het grootste congres van de mobiele tech industrie ter wereld; het Mobile World Congress in Barcelona van 27 februari tot 2 maart.

© PaperFilm

 

Holland High Tech Paviljoen op #MWC17

Tijdens het Mobile World Congress (MWC) worden in het Holland Paviljoen handelsdelegaties uit onder andere Korea, Canada, Verenigd Koninkrijk en Oost Europa ontvangen en vinden er ontmoetingen plaats tussen diverse multinationals. Op maandag wordt het Holland High Tech Paviljoen officieel geopend door ambassadeur Matthijs van Bonzel, wethouder Saskia Bruines en CEO van KPN Eelco Blok waarna aansluitend een netwerkavond voor meer dan 400 Nederlandse ondernemers is georganiseerd.

In het Holland Paviljoen staan naast het bedrijfsleven ook The Hague Security Delta (HSD), RVO.nl, InnovationQuarter, WestHolland Foreign Investment Agency (WFIA), Startup Delta, Enterprise Summit en de gemeente Den Haag met als doel de economische groei in de sectoren mobiele technologie, veiligheid en IT in Den Haag te bevorderen.

Stimulerend netwerk

“Den Haag heeft met The Hague Security Delta een sterk netwerk van bedrijven, overheden en kennisinstellingen opgebouwd. We zijn Europees koploper op het gebied van cybersecurity”, aldus Haagse wethouder Saskia Bruines. “Om de verdere groei van dit knooppunt te realiseren, organiseert, stimuleert en investeert de regio Den Haag tal van activiteiten op het gebied van IT en Security.”

 

Haagse regio laat zijn kracht zien op het Mobile World Congress

Kennis en talent

De regio Den Haag draagt met zijn toonaangevende veiligheidscluster bij aan de talentpoel van hoogopgeleid en internationaal talent. Toch hoopt de gemeente Den Haag nieuwe talent te scouten op het MWC; tijdens bijvoorbeeld het BIG-small Pitch Startup Event, waar de beste mobiele startups hun innovatieve ideeën gaan pitchen aan een jury bestaande uit ervaren ondernemers.

 

Mobile World Congress

In het paviljoen zal Jaya Baloo, de Chief Information Security Officer van KPN, spreken over het belang van veiligheid en de snelle veranderingen in de mobiele sector. Directeur  van The Hague Security Delta Richard Franken spreekt over de kansen binnen de cybersecurity sector en Norbert Siegers, Head of IT Channel Solutions van ABN AMRO over de naadloze integratie tussen web en app.

Haagse regio laat zijn kracht zien op het Mobile World Congress

© PaperFilm

Vooruit kijken naar Mobile GSMA 360 congres

Tijdens de week blikt de gemeente Den Haag vooruit op het GSMA Mobile 360 Series dat op 23 en 24 mei 2017 voor de tweede keer in Den Haag zal plaatsvinden, waar de top van bedrijven, kennisinstellingen en vertegenwoordigers van overheden uit de hele wereld aanwezig is. Tijdens Mobile 360 wordt ingegaan op veilige mobiele verbindingen, transacties en het voorkomen van digitale diefstal.