Terug naar overzicht

Investeerders openen deuren voor 100+ fietsende startups in Rotterdam!

Op woensdag 15 maart fietsen 100 startups langs 20 investeerders in Rotterdam. Dit is alweer de derde editie van Capital Tour XXL, dat eerder zijn succes heeft bewezen in Amsterdam. Doel is ‘to demistify the world of capital’. Door de informele opzet van het event leren startups het innovatie ecosysteem van Rotterdam kennen en krijgen ze de kans om met investeerders in gesprek te gaan.

Capital Tour XXL

De dag begint en eindigt bij Venture Café Rotterdam, initiatiefnemer van het grootste wekelijkse innovatie community event in de stad en Capital Tour XXL Rotterdam. Na een kick off wordt het evenement feestelijk geopend op het iconische stationsplein van Rotterdam. De dag eindigt met een groot netwerkevent waar informele investeerders, internationale VC’s, startups en innovatie partners de deal making voortzetten.

 

Innoveren in Rotterdam

Rotterdam barst van de energie en nieuwe innovatie initiatieven zoals PortXL, het eerste haven accelerator programma, het Amerikaanse Cambridge Innovation Center (CIC) is sinds september open voor exponentiële groei ondernemers, en het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) en Blue City zijn andere snel groeiende initiatieven in de stad. Het Venture Café verbindt innovatieve ondernemers en organisaties in de stad onder andere met een wekelijkse bijeenkomst vol impactvolle connecties tussen innovators. Rotterdam heeft startups veel te bieden, zowel in de stad als de haven!

 

Fietsend op weg naar kapitaal

Tijdens Capital Tour XXL worden startups uit heel Nederland ingedeeld in tien tours, die elk drie investeerders bezoeken, die passen qua industrie én investeringsfase. Specifieke Rotterdamse thema’s zoals port innovation, voedsel innovatie, impact investing, informele investeerders netwerken en innovatie hubs in de stad en haven zijn onderdeel van de tour.

Elk bezoek bestaat uit een open vraaggesprek, waar startups de investeerders alles mogen vragen rondom het ophalen van geld. Doel hiervan is om de toegang tot investeerders laagdrempeliger te maken. Ruim 20 investeerders openen tijdens Capital Tour XXL hun deuren, onder andere UNIIQ, Future Food Fund, Rotterdam Port Fund, InnovationQuarter, Percival Participations, NEOS Business Finance, Keadyn, We Are Builders, Peak Capital, Volta Ventures en meer.

 

Investeerders openen deuren voor 100+ fietsende startups in Rotterdam!

 

Tijdens het avondprogramma ligt de focus op het voortzetten van het maken van nieuwe verbindingen en kunnen startups tevens kennis maken met angel investeerders, over het algemeen een minder goed bereikbare groep investeerders. Hier wordt onder andere invulling aan gegeven door de Angel Academy en in partnership met ING krijgen startups toegang tot hun netwerk van informele investeerders. Ook wordt hier een link gelegd met het netwerk van Capital on Stage en YES!Delft’s event ‘Meet the VCs’ dat dezelfde week plaatsvindt.

Startups die eerdere edities meededen, waren met name enthousiast over het informele karakter van Capital Tour XXL. “Stiekem een van de meest waardevolle evenementen voor startups van het jaar. Het is persoonlijk, je krijgt begeleiding en is super relevant voor lokale ondernemers.” Aldus Victor van Doorn, founder van Sherlocked. Sommige startups waren al zo ver dat er zelfs vervolgafspraken zijn gemaakt. Daarbij kregen zij inzichten over het benaderen van investeerders, feedback op hun product en tips voor het brengen van hun pitch.

Doe mee!

Capital Tour XXL geeft startups toegang tot de investeerdersmarkt. Dus bent u op zoek naar kapitaal voor uw bedrijf? Meld u aan en stap op de fiets!

 

Bron: CapitalTourXXL.com
Nieuwsbrief