Terug naar overzicht

Financieringstafel Zuid-Holland helpt ondernemers verder met lastige financieringsvragen

Eind november is de Financieringstafel Zuid-Holland van start gegaan. De financieringstafel heeft als doel om mkb-ondernemers die worstelen met financieringsvraagstukken te ondersteunen. Het aanbod van financieringsmogelijkheden wordt namelijk steeds diverser, maar stapeling van financiering is niet altijd eenvoudig. Bovendien dienen verschillende financieringsinstrumenten vaak verschillende doelen, waardoor het vinden van geschikt kapitaal erg lastig blijkt.

Financieringstafel Zuid-Holland

Willy de Zoete, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland heeft samen met wethouder Barbara Kathmann (Economie, gemeente Rotterdam) de tafel geopend. Het feestelijke moment werd bijgewoond door tal van financiers, waaronder Rabobank, ING, InnovationQuarter en Rotterdam Port Fund.

De provincie Zuid-Holland brengt met de Financieringstafel Zuid-Holland de vraag van de ondernemer en het aanbod van financiering bij elkaar. Gedeputeerde De Zoete: “Juist in tijden waarin het mkb zich moet richten op digitale transitie en verduurzamingsdoelen, voldoet traditionele financiering hiervoor vaak niet. Die ondernemers, of ze nu starten, al generaties meegaan of de ambitie hebben om verder te groeien, kunnen hulp gebruiken in het vinden van juiste financiering. Wij hopen dat de financieringstafel daar aan bij gaat dragen.”

De kerngroep van financiers die aan de tafel deelnemen bestaat uit RVO, Rabobank, ING, ABN Amro en InnovationQuarter. Daarnaast nodigt de financieringstafel alternatieve financiers op een case-by-case basis uit. De leden zullen eens in de twee maanden bijeenkomen. Marco Barkmeijer, founder en oud-CEO van SecureLink zal als onafhankelijk voorzitter fungeren tijdens de tafels. Zijn kennis en kunde op het gebied van ondernemerschap en financiering zal bijdragen aan het succes van de Financieringstafel Zuid-Holland. Tijdens de sessies zullen ondernemers hun vraagstuk aan de financiers pitchen. Zo kan de financieringstafel bedrijven met lastige financieringsvraagstukken tóch verder helpen.

De financieringstafel Zuid-Holland is een initiatief van de provincie Zuid-Holland en wordt mede ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Voor meer informatie over de financieringstafel neem contact op met Dwayne van der Klugt, projectleider Financieringstafel Zuid-Holland – vanderklugt@kplusv.nl

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.