Terug naar overzicht

Deelname aan de China missie van Provincie Zuid-Holland groot succes

Van 17 tot en met 23 november nam InnovationQuarter deel aan de China missie van de Provincie Zuid-Holland, onder leiding van Commissaris van de Koning Jaap Smit en Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra. De missie had een focus op de sectoren Tuinbouw, Watermanagement en Duurzame Stedelijk Ontwikkeling; begon in Beijing en eindigde via diverse tussenstops in provincies Hebei en Shangdong in Shanghai.

Deelname aan de China missie van Provincie Zuid-Holland groot succes

De missie naar China is gebaseerd op behoeftes vanuit het bedrijfsleven. Met de Chinese regio’s Hebei en Shanghai Pudong onderhoudt Zuid-Holland een ‘government-to-government’ relatie die expliciet is gericht op het faciliteren van ‘business-to-business’ relaties en relaties tussen kennisinstellingen.

InnovationQuarter heeft tijdens de missie met diverse Chinese bedrijven gesproken over vestiging in Zuid-Holland. Met twee bedrijven zijn daarover ook daadwerkelijk afspraken ondertekend, tijdens de aftrap van de missie op de Nederlandse Ambassade in Beijing. Met het tuinbouw bedrijf DaZong Group is een zogenaamde confirmation letter getekend, waarmee hun geplande uitbreiding in Zuid-Holland werd bevestigd. Met een joint venture van FuTong en YiDa is de intentieverklaring ondertekend, om zich in onze regio te vestigen.

China missie van Provincie Zuid-Holland

Naast gesprekken met huidige en potentiële Chinese investeerders in onze regio,  greep InnovationQuarter de gelegenheid aan om het Zuid-Hollandse vestigingsklimaat te promoten. Zo werd de Zuid-Hollandse regio aan druk bezochte seminars gepresenteerd op diverse momenten . Met name de conferentie “Feeding and Greening Megacities” in Beijing en het Horticulture seminar in provincie Hebei springen eruit. Vervolggesprekken met tijdens deze seminars opgedane contacten vinden reeds plaats en zullen mogelijk leiden tot nieuwe vestigingen in onze regio.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Chris van Voorden

Hoofd Internationaliseren