Terug naar overzicht

Connected Capital fonds breidt uit met investering InnovationQuarter

InnovationQuarter investeert in het fonds Connected Capital dat hiermee een omvang van 55 miljoen bereikt. Met deze fund-in-fundinvestering krijgt InnovationQuarter meer bereik binnen de B2B software-industrie én kunnen Zuid-Hollandse technologiebedrijven beter op de kaart worden gebracht bij het zeer succesvolle team van investeerders bij Connected Capital.

Connected Capital breidt fonds uit met investering InnovationQuarter

Bouwen aan regionaal technology growth ecosysteem

Connected Capital investeert in groeibedrijven die innovatieve B2B software leveren om optimaal in te kunnen spelen op de digitalisering van onze samenleving. De ambitie is om de komende 5 jaar in 8 tot 12 bedrijven te investeren. Connected Capital focust zich op technologiegedreven scale-ups, bedrijven die de eerste sporen al verdiend hebben in hun markt en aan de vooravond staan van verdere opschaling; bedrijven die zich bevinden aan het begin van de scale-upfase. Dit is een segment waarvoor tot op heden relatief weinig groeikapitaal beschikbaar is. 

Olaf te Spenke, mede-oprichter van Connected Capital: “Mede door de investering van InnovationQuarter kunnen we met Connected Capital stappen gaan maken en investeren in veelbelovende bedrijven in Nederland.” Mede-oprichter Mathijs Robbens voegt toe: “We kijken uit naar een verdere samenwerking met InnovationQuarter in deal flow en als co-investeerder.”

Francis Quint, hoofd Capital InnovationQuarter: “We zien een groeiende behoefte aan scale-upfinanciering bij bedrijven in Zuid-Holland. Met deze investering in Connected Capital betrekken we het fonds nauwer bij de Zuid-Hollandse economie en het regionale technology growth ecosysteem.”

Nieuwsbrief