Terug naar overzicht

Through the Eyes of the Investor

Op 24, 25 en 26 april stond Rotterdam in het teken van de Rotterdam Capital Days. Het thema van deze dagen, georganiseerd door Venture Café, was “demystifying the world of Capital”. Op donderdag 26 april heeft InnovationQuarter samen met Venture Café het event ‘Through the Eyes of the Investor’ georganiseerd, waar investeerders en enkele geselecteerde startups hun pitch hielden. Het event werd gehouden in de Suicide Club onder leiding van Francis Quint, Hoofd InnovationQuarter Capital.

Donderdag 26 april was de Suicide Club vanaf 15 uur het décor van investeerders en ondernemers. Waar het gebruikelijk is dat ondernemers pitchen voor investeerders waren deze middag de rollen grotendeels omgedraaid. Ruim 15 investeerders van diverse fondsen stonden op het podium en vertelde in 1,5 minuut aan de aanwezigen wat hun focus is en wanneer ondernemers bij ze aan kunnen kloppen.

Daarna kon het publiek vragen stellen, waar dankbaar gebruik van werd gemaakt. Enkele van de aanwezige fondsen waren; KPN Ventures, Peak Capital, Avanto Ventures, HenQ, Health Innovations, Swanbridge, TIIN Capital, Solvay Ventures en velen anderen. Naast de investeerders was een aantal ondernemers geselecteerd om zelf op het podium te pitchen. De ondernemingen bevonden zich in verschillende sectoren en fases: Explect, Surguide, Solar Monkey, Tagpoint, Vibes en IM Systems.

Na al het pitchgeweld werd een investering bekendgemaakt. Anoesjka Imambaks, Executive Director van Venture Café maakte de investering van IQ Capital in Tiledmedia bekend. De Rotterdamse onderneming is actief in Virtual Reality en richt zich op het verbeteren van de kwaliteit van VR diensten.

Na afloop bleven de investeerders en ondernemers achter om met elkaar te netwerken tijdens het Angels & Demons café. Het was een druk bezocht event en een mooie afsluiting van de Rotterdam Capital Days.

Over de Rotterdam Capital Days

De Rotterdam Capital Days is georganiseerd in samenwerking met diverse innovatiepartners als Gemeente Rotterdam, InnovationQuarter, Port of Rotterdam, Nexus, Angel Academy, Rotterdam Partners, CIC, ECE, BlueCity, KplusV, Keadyn, Wetech, 42 Workspace, ECE, StartupDelta, YES!Delft, World Startup Factory, SBIC, RDM, The Hague Tech, Catalyze, TheNextWomen en Startup Corner. Rotterdam Capital Days 2018 wordt gesponsord door Rabobank, Symbid, KPN en EY.

Tijdens Rotterdam Capital Days worden zowel publiek toegankelijke, als exclusieve evenementen georganiseerd die alle verschillende financiering-fases omvatten. De events zijn vooral interessant voor innovatieve ondernemers, startups, scale-ups, investeerders en angel investeerders.