Terug naar overzicht

Actieagenda “Slim Gemaakt in Zuid-Holland” maakt ondernemers wijzer over Smart Industry

Gedeputeerde Adri Bom-Lemstra van Economische Zaken heeft tijdens het drukbezochte hightech-event ZIE 2017 van Holland Instrumentation bij Corpus in Oegstgeest de actieagenda ‘Slim Gemaakt in Zuid-Holland; Samen kansen realiseren in Smart Industry’ gepresenteerd. Slim Gemaakt is bedoeld om ondernemers te inspireren en de handvatten te bieden om aan de slag te gaan met Smart Industry, de digitalisering van de (maak)industrie

Bom-Lemstra reikte de eerste exemplaren uit aan Stefan Morssink van HTC Parking Systems, Arie Verhoeven van VMB Automation en Ton Plooy van TBP Electronics. Deze drie Zuid-Hollandse ondernemers zijn al volop aan de slag met Smart Industry en vertellen in ‘Slim gemaakt’ hun verhaal daarover.TBP Electronics is bovendien de eerste ‘verborgen kampioen’ die in dit kader werd gepresenteerd op ZIE-2017.

Een verborgen kampioen is een MKB die aan andere bedrijven levert en tot de wereldtop behoort in zijn niche maar desondanks niet of nauwelijks bekend is. Verborgen kampioenen hebben hun positie in de wereldtop bereikt door innovatie en blijken dan ook vaak al ver te zijn met Smart Industry. Via een korte film kan iedereen kennis maken met de verborgen kampioen en zijn visie op Smart Industry. De film over tbp is de eerste in een serie en laat zien dat Slim Gemaakt niet alleen een actieagenda is maar ook tot echte actie leidt.

De actieagende is een gezamenlijke uitgave van het Slim Gemaakt – netwerk: Holland Instrumentation, InnovationQuarter, FME, Metaalunie, Provincie Zuid-Holland, Kamer van Koophandel, TNO, gemeente Delft. Het ‘Slim Gemaakt netwerk’ wil met het boekje laten zien dat veel Zuid-Hollandse bedrijven al smart zijn, maar ook dat er nog veel meer kansen zijn om internet en ICT in te zetten in het bedrijfs¬proces, het product en het verdienmodel. Ook laat het netwerk met dit ‘Slim gemaakt’ zien wat ze in het samenwerkingsverband doet om de digitalisering te bevorderen en welke instrumenten en netwerken hierbij van pas kunnen komen voor de ondernemers.

Actieagenda “Slim Gemaakt in Zuid-Holland” maakt ondernemers wijzer over Smart Industry

Gedeputeerde Bom-Lemstra sloot de overhandiging af met een oproep aan ondernemers in Zuid-Holland om meer werk te maken van Smart industry.

Dit is echt hard nodig voor onvs bedrijfsleven als we internationaal concurrerend willen blijven. Benut dit prachtige boekje voor inspiratie en als wegwijzer naar handige instrumenten en nuttige netwerken  in onze regio hierbij.

Voor de ruim 250 deelnemers aan de bijeenkomst was een gedrukt exemplaar aanwezig. En voor andere geïnteresseerden is de digitale versie beschikbaar.

Onderstaande video geeft een sfeerbeeld van het evenement