Terug naar overzicht

Investering versterkt betrokkenheid HPE Growth Capital bij Zuid-Hollandse Techbedrijven

HPE Growth Capital (HPE) is een toonaangevende investeringsmaatschappij die succesvol groeikapitaal verstrekt aan high-tech bedrijven met internationale ambitie. De investering van InnovationQuarter in HPE’s tweede investeringsfonds beoogt een verdere betrokkenheid van HPE bij veelbelovende high-tech bedrijven in Zuid-Holland, een segment dat aanzienlijke banencreatie voor haar rekening neemt. Sectoren van interesse zijn onder andere Smart Industry, Advanced Materials en B2B software.

Waardevolle toevoeging aan de financieringsketen

HPE is gevestigd in Amsterdam met een kantoor in Düsseldorf. Het management heeft meer dan zestig jaar investeringservaring en een breed internationaal netwerk. HPE is onder andere betrokken als investeerder in Airborne International, een leidende partij op het gebied van geautomatiseerde composieten-productie in Den Haag. In 2016 investeerde InnovationQuarter in Airborne International.

HPE wordt mede vanwege een actieve betrokkenheid en kundig advies vaak gezien als preferred investor door ondernemers en heeft de investeringsfocus op bedrijven in de scale-up levensfase. Deze focus sluit naadloos aan op de ambitie van InnovationQuarter om de gehele levensfase van innovatieve ondernemingen in Zuid-Holland te kunnen ondersteunen en privaat kapitaal aan te trekken ten behoeve van de regio.

Investeringsmogelijkheden aangevuld

Het tweede fonds van HPE is een closed end fund dat zich richt op investeringen in innovatieve ondernemingen in de Benelux en Duitsland. Met de investering van InnovationQuarter in dit fonds wordt de positie van HPE als partner voor latere fase investeringen in Zuid-Holland versterkt.

De sectoren waarop HPE zich richt zijn o.a. alternatieve materialen, energie-efficiëntie, medische software, fintech & security die sterk vertegenwoordigd zijn in de regio Zuid-Holland. Typische investeringsbedragen voor HPE zijn € 8-30 mln. per investering.
De sectorfocus, levensfase focus en financieringsmogelijkheden van HPE zijn daarmee complementair aan die van InnovationQuarter en vullen een behoefte binnen de financieringsvraag in Zuid-Holland.

Hans van Ierland, CEO HPE is verheugd met de nieuwe samenwerking:

wij zijn verheugd met de investering van InnovationQuarter in ons tweede fonds. Wij kennen InnovationQuarter al een geruime tijd. Een investering van InnovationQuater zien wij als een verdere stap in de samenwerking. Het past binnen onze filosofie om regionale bedrijven verder te helpen groeien. Zuid Holland heeft een sterk innovatief ecosysteem met overheidsinstellingen, kennisinstituten, universiteiten en industrie wat van belang is voor groei en innovatie. Met de regionale kennis van InnovatieQuarter versterkt het onze rol in de regio.

Francis Quint, hoofd Capital InnovationQuarter: ‘Sinds de oprichting in 2014 ervaart InnovationQuarter, naast een grote behoefte aan kapitaal ten behoeve van start-ups, een groeiende behoefte aan groei-kapitaal voor innovatieve, groeiende, Zuid-Hollandse ondernemingen met internationaal bereik. Door onze investering betrekt InnovationQuarter HPE, met haar fonds, sterke track record en netwerk, nauwer bij ondernemingen in Zuid-Holland met internationale ambitie’.

Nieuwsbrief