Terug naar overzicht

Waterstofinnovaties in Zuid-Holland

Op vrijdag 9 maart organiseerden het Havenbedrijf Rotterdam, SmartPort, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, provincie Zuid-Holland en InnovationQuarter gezamenlijk een pitch- en discussie-evenement rondom het thema Waterstof.

Bijeenkomst waterstof FCH-JU Zuid-Holland

Fuel Cell and Hydrogen Joint Undertaking

Directe aanleiding voor de bijeenkomst is de call van april 2018 van het Europese subsidieprogramma Fuel Cell and Hydrogen Joint Undertaking (FCH-JU). De FCH-JU is een publiek private samenwerking en ondersteunt onder andere demonstratieprojecten rondom brandstofcellen en waterstof. Het doel is om de marktintroductie van een koolstofarme technieken in Europa te versnellen.

In de call zitten een aantal thema’s; vrachtwagens, binnenvaart, haven toepassingen en waterstofproductie. Onderwerpen die uiteraard raakvlakken hebben met de provincie Zuid-Holland en de Haven Rotterdam. De organiserende partijen brachten de verschillende initiatieven bij elkaar om kennis te maken en de mogelijkheden voor ondersteuning vanuit het FCH-JU programma te onderzoeken.

Kennis uitwisselen en samenwerken

Circa 50 partijen namen deel aan de bijeenkomst, en 12 partijen maakten van de mogelijkheid gebruik om tijdens een korte pitch hun product of project te promoten. Nieuwsgierig naar deze pitches? Op verzoek kunnen we de presentaties toesturen!

De bijeenkomst bleek voor de aanwezige partijen zeer nuttig om kennis uit te wisselen en hun netwerk verder uit te breiden. Een aantal partijen heeft direct afspraken gemaakt om verdere samenwerking te onderzoeken. Reden genoeg voor de organiserende partijen om ook later in het jaar meer van dit soort bijeenkomsten te organiseren.

Wilt u de volgende keer graag bij deze bijeenkomst aanwezig zijn? Laat het ons weten!