Terug naar overzicht

VIKTOR haalt Series A investering op

Het platform VIKTOR, waarop ingenieurs en andere domeinexperts zelf webapplicaties kunnen bouwen, heeft een vervolginvestering opgehaald bij InnovationQuarter.

De digitale transformatie maakt grote stappen binnen de bouw- en engineering industrie. De industrie staat aan het begin van een nieuwe fase die het verschil gaat maken. De klanten van VIKTOR kunnen zelf professionele software applicaties bouwen op het platform en zij merken dat deze mogelijkheid de mensen en de organisatie toekomstbestendig maakt. Op het VIKTOR platform worden onder andere repetitieve berekeningen geautomatiseerd waardoor faalkosten dalen en de ontwikkelsnelheid toeneemt.

Deze investering is van groot belang, het geeft de mogelijkheid om ontwikkelingen te versnellen en de digitale ambities van klanten op de lange termijn sneller te realiseren. Dit is hoe VIKTOR haar leidende positie als applicatie-ontwikkel-platform voor de engineering en constructive industrie in Nederland en daarbuiten verbetert.

Wouter Riedijk, co-founder VIKTOR:

We zijn erg enthousiast over deze investering. We zijn van mening dat de technische potentie nog niet ten volle wordt benut en het is onze missie om ervoor te zorgen dat dit gebeurt. Met deze investering kunnen we ons bedrijf versnellen en de engineering- en constructie-industrie helpen om het repetitieve werk te automatiseren zodat zij zich kunnen richten op de complexe vraagstukken

Vervolgstappen VIKTOR

In de afgelopen jaren zijn er veel applicaties gebouwd op het VIKTOR platform en is er samen met de klanten, een sterke community ontstaan. Een grote ontwikkeling is dat de krachten zijn gebundeld om samen met kleine en grote ingenieurs- en bouwbedrijven toepassingen te ontwikkelen. Deze investering maakt dat mogelijk en zal ingezet op de volgende drie punten:

1. Versnellen van de groei. De investering helpt om snel op te schalen om de positie als leider in de markt te versterken en (internationaal) uit te gaan breiden.

2. Versnellen van productontwikkeling door te investeren om de ambitieuze roadmap voor productontwikkeling te realiseren en daardoor een nog beter platform te bieden aan de klanten.

3. Lanceren van een nieuwe grote feature waar begin 2021 meer over gecommuniceerd wordt.

Angela Pellaupessy, Senior Investment Manager bij InnovationQuarter:

“We zijn erg enthousiast over onze investering in VIKTOR. VIKTOR maakt kleine en grote bedrijven toekomstbestendig voor de digitale transformatie. Zeker in deze tijd, staat InnovationQuarter achter haar ventures die klaar zijn om te versnellen. We zijn dan ook blij om voor de tweede keer te partneren met het zittende bestuur en hebben veel vertrouwen in VIKTOR en haar team.”

De fondsmiddelen zijn mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie. Wil je meer weten over Kansen voor West / EFRO? Klik dan hier.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.