Terug naar overzicht

TNO Fast Track ook voor zorgtechnologiebedrijven

TNO bouwt aan een nieuwe one-stop-shop voor het mkb. Je kunt er jouw specifieke R&D- en innovatievragen delen en ontdekken welke samenwerking er mogelijk is met TNO. Ook kun je actuele projecten en sessies bekijken waar jij aan mee kunt doen. Het aanbod is ook voor technologiebedrijven met oplossingen gericht op gezond leven interessant.

Hulp bij jouw innovatievraagstuk

Via het TNO Fast Track kunnen startups en scale-ups op verschillende manieren kennis maken met TNO. Je kunt vrijblijvend een intakegesprek voeren om te komen tot een goede innovatievraag. TNO kan je daarin direct al verbinden met interessante partners, programma’s of van kennis voorzien. Als je zelf al beter weet wat je wilt, zijn er ook diverse (betaalde) opties. Zo kun je één of meerdere expert(s) boeken of een sessie in een TNO-lab organiseren om jouw innovatie te valideren. Voor de inzet van een expert zijn de ZorgTech-adviesvouchers in te zetten waardoor de kosten kunnen worden vergoed. Tot slot zijn er mogelijkheden om een groter innovatietraject op te zetten of in te stromen in een bestaand programma.

“TNO werkt al veel samen met het midden- en kleinbedrijf. Dit is niet altijd zichtbaar. En dat is jammer, want het is voor veel innovatieve mkb-bedrijven niet duidelijk wat we specifiek voor ze kunnen betekenen of waar ze met hun vragen terechtkunnen. Daarom hebben we deze pilot bedacht.”

– Nienke Dijkstra, Market Manager mkb TNO

Het aanbod van TNO

Als je het fijner vindt om te kijken waar jij kunt aansluiten, bekijk dan het wisselende aanbod van TNO. Dit bestaat uit gezamenlijke innovatieprojecten, open labs, toepassingsscans, events, webinars en expertsessies. Zo zit bij TNO bijvoorbeeld kennis van optische sensoren voor medische producten, het automatiseren van werkinstructies en het delen van data in the cloud.

“Vanuit ZorgTech zijn we aan het kijken of we binnenkort een sessie rondom privacy design kunnen organiseren. Wij hebben bij TNO diverse specialisten in huis op het gebied van cyberbeveiliging. Ik denk dat veel zorgtechnologiebedrijven hiermee worstelen. Je wilt met jouw technologie data-uitwisseling in de keten bevorderen, maar hebt ook te maken met patiënt- of cliënt gegevens waar strenge eisen voor gelden. Hoe ga je daar bij de ontwikkeling van je innovatie nou het beste mee om?”

– Bas Kremer, Business Developer Healthy Living TNO

Casus: Layco Medical Devices

LAYCO Medical Devices is een bedrijf dat medische zorg voor iedereen toegankelijk wil maken. Zij ontwerpen medische apparatuur die ook geschikt is voor gebruik in lage- en middeninkomenslanden. LAYCO benaderde TNO met de vraag hoe zij hun laryngoscoop beter betaalbaar en herbruikbaar konden maken. TNO werkte in een expertsessie met LAYCO drie mogelijke scenario’s uit. Hierdoor kon LAYCO zelfstandig aan de slag met één van deze scenario’s. Inmiddels hebben zij een prototype ontwikkeld.

Contact

Alle informatie over de Fast Track is te vinden via de website TNO Fast Track. Informatie over de ZorgTech adviesvouchers vind je via de pagina van het innovatieprogramma ZorgTech. ZorgTech wordt mogelijk gemaakt door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), de provincie Zuid-Holland, TNO, InnovationQuarter en Medical Delta.

Marieke Kodde

Senior Business Developer