Terug naar overzicht

Sensius ontvangt eerste investering van UNIIQ voor de HyperCollar3D

Sensius, een spin-off van Erasmus MC die werkt aan nieuwe kankerbehandelingen met hyperthermie, ontvangt een investering van € 300.000 van investeringsfonds UNIIQ en Erasmus MC. Met deze kapitaalinjectie kan Sensius een belangrijke stap voorwaarts zetten in de ontwikkeling van betere behandelmogelijkheden voor patiënten met hoofd-halskanker. De investering werd bekendgemaakt door Liduina Hammer, fondsmanager van UNIIQ, en Thijs Spigt, directeur van Erasmus MC Technology Transfer Office (TTO), tijdens de Life Sciences@Work Expert Class 2 in Rotterdam.
Sensius ontvangt eerste investering van UNIIQ voor de HyperCollar3D

V.l.n.r.: Duko Drijfhout (UNIIQ/Erasmus MC), Liduina Hammer (UNIIQ), Thijs Spigt (Erasmus MC), Paul van den Biggelaar (Sensius) en Peter van Paassen (Sensius)

Diepe thermische therapie met HyperCollar3D

Bij de huidige behandelmethoden voor mensen met hoofd-halskanker heeft nog altijd 50% van de patiënten te maken met een terugkerende tumor. Bovendien gaat de bestaande behandeling door de negatieve bijeffecten vaak gepaard met een lage kwaliteit van leven. Sensius werkt samen met het Erasmus MC Kankerinstituut, dat de HyperCollar3D heeft ontwikkeld na jaren van onderzoek naar de positieve effecten van thermische therapie. Het onderzoek heeft aangetoond dat door nauwkeurige, gecontroleerde inzet van microgolf-hyperthermie in combinatie met chemotherapie of bestraling de overlevingskansen van patiënten met meer dan 50% toenemen.

Sensius gaat in samenwerking met de internationale medische gemeenschap het onderzoek en de prototyping van Erasmus MC vermarkten naar een commercieel product. Paul van den Biggelaar, medeoprichter en CEO van Sensius: “Patiënten hebben betere behandelmogelijkheden nodig. De HyperCollar3D biedt patiënten duidelijk hogere overlevingskansen, zonder negatieve bijeffecten. De ondersteuning van UNIIQ brengt deze betere behandelmethode dichterbij voor patiënten wereldwijd.”

Sensius werkt aan nieuwe kankerbehandelingen met hyperthermie en ontvangt een investering van € 300.000 van investeringsfonds UNIIQ en Erasmus MC

V.l.n.r.: Thijs Spigt (Erasmus MC), Duko Drijfhout (UNIIQ/Erasmus MC), Paul van den Biggelaar (Sensius) en Peter van Paassen (Sensius)

De volgende stap

“Bij UNIIQ maken we veelbelovende innovaties mogelijk”, aldus Liduina Hammer, fondsmanager van UNIIQ”. “De Hypercollar3D van Sensius is een uitstekend voorbeeld van zo’n innovatie met een grote maatschappelijke toegevoegde waarde. Met de investering van UNIIQ kan Sensius de commerciële levensvatbaarheid van deze belangrijke verbetering in de behandeling van kanker aantonen.”

Sensius gebruikt de investering van UNIIQ en Erasmus MC om in samenwerking met artsen de behandelvoorschriften te specificeren die nodig zijn om thermische therapie in het standaard behandelingsprotocol voor hoofd-halskanker op te nemen. Met de resultaten van afgeronde klinische studies als uitgangspunt gaat Sensius kankercentra helpen om thermische behandeling binnen enkele jaren toegankelijk te maken voor patiënten met een vergevorderd stadium van kanker.

Nieuwsbrief