Terug naar overzicht

Quantib in het zonnetje bij werkbezoek College van B&W Rotterdam

Het Life Science & Health bedrijf Quantib heeft uit handen van wethouder Maarten Struijvenberg een tombstone ontvangen ter ere van een investering van 4.5 mln. door Holland Venture en InnovationQuarter in het bedrijf. Quantib ontving de felicitatie tijdens het werkbezoek van het Rotterdamse college van burgemeester en wethouders aan de Life Sciences & Health HUB. Hier presenteerden de bedrijven Quantib, Sensara en Sensius hun product en ambitie aan het dagelijks bestuur van de stad.

Quantib in het zonnetje bij werkbezoek College van B&W Rotterdam -980x450px

Quantib wil de diagnose van neurologische ziekten zoals dementie verbeteren. Met de software wordt het analyseren van MRI beelden niet alleen sneller, efficiënter en goedkoper. Er zijn ook nieuwe vormen van analyse mogelijk. CEO Rudolf Scholte: “Met onze software kunnen hersenziekten in een eerder stadium worden gesignaleerd. Wel vijf tot tien jaar eerder. Dat is onder andere belangrijk voor de ontwikkeling en het testen van medicijnen. Zo kun je bijvoorbeeld zien of een medicijn het gewenste effect heeft”.

Het gaat goed met het bedrijf. Eerder dit jaar viel Quantib al op met het winnen van de Anthony Fokkerprijs bij de uitreiking van de Data Science Prijzen. Wethouder Maarten Struijvenberg is er dan ook trots op dat het bedrijf in Rotterdam is gevestigd. De stad profiteert van het succes van Quantib. De stad wil voorop lopen als het gaat om zorginnovatie. Quantib ontwikkelt niet alleen een sterk product. Het bedrijf haalt ook nieuwe kennis naar de stad door intensief samen te werken met nationale en internationale koplopers in life sciences & health.

De boodschap van wethouder Struijvenberg eindigde met een feestelijk moment: de uitreiking van de tombstone namens Holland Venture en InnovationQuarter. De twee partijen investeren samen 4,5 miljoen euro in het bedrijf. Quantib gaat het geld onder andere gebruiken om producten naar de markt te brengen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan.

Met onze software kunnen hersenziekten in een eerder stadium worden gesignaleerd – Rudolf Scholte, CEO Quantib.

Drie succesvolle bedrijven

Naast Quantib presenteerden ook Sensara en Sensius tijdens het werkbezoek van het college aan de Life Sciences & Health HUB.  Met slimme sensoren in huis helpt Sensara ouderen langer thuis te wonen. Met hun data geeft Sensara een beeld of gedrag verandert. Hieruit kun je afleiden hoe het met iemand gaat. Het bedrijf is net als Quantib een spin-off van het Erasmus MC. Sensius zet thermische therapie in voor de genezing van hoofdhalskanker. Dit doen ze met de HyperCollar3D die is ontwikkeld samen met het Erasmus MC Kankerinstituut.

Nieuwsbrief