Terug naar overzicht

Elion Group start innovation center voor eco-ondernemers in Zuid-Holland

De China Elion Resources Group (Elion Group), een Chinese leverancier van geïntegreerde oplossingen voor ecologische stedelijke woonomgevingen, heeft haar juridische entiteit in Rotterdam opgericht en zet hiermee een belangrijke stap voor de start van een innovation center voor eco-ondernemers in Zuid-Holland. De confirmation letter werd vandaag ondertekend in aanwezigheid van de Commissaris van de Koning van de Provincie Zuid-Holland Jaap Smit, de Chinese ambassadeur Wu Ken en Elion Group’s voorzitter Wang Wenbiao. Elion Group is één van de 100 grootste particuliere ondernemingen in China, die het beheer van natuurlijke bronnen centraal stelt in haar bedrijfsmodel.
Elion Group start innovation center voor eco-ondernemers in Zuid-Holland

Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, en Elion Group’s voorzitter Wang Wenbiao wisselen welkomstgeschenken met elkaar uit. © Marc Verhees

Innovation center voor eco-business

Elion Group is al bijna drie decennia betrokken bij ‘eco-restauratie’ en transformeert woestijnen in groene gebieden door projecten voor bebossing en preventie van zanderosie. De oprichting van het ‘Elion Europe Technology Innovation Center’ in Zuid-Holland staat gepland voor 2018 en is onderdeel van de ecologische bedrijfsvoering van deze Chinese onderneming. Het innovation center wil Nederlandse ecologische technologieën en concepten (financieel) ondersteunen en deze innovatieve eco-oplossingen vertalen in concrete projecten, in China en wereldwijd.

De heer Wang Wenbiao, voorzitter Elion Group, die deze week een UN ‘lifetime of leadership in green industry’ toegekend kreeg in Nairobi (Kenia): “Ik ben erg trots op het feit dat Nederland veel ervaring heeft met ecologisch management en geweldige innovaties heeft binnen deze sector. Als we deze Nederlandse eco-oplossingen toepassen in landen waaronder China, dan is de ecologische impact veel groter.”

Ondertekening confirmation letter Elion Group

Nan Su, directeur Dutch Sino Business Promotions, en Loek Becker Hoff (Senior Account Manager Cleantech bij InnovationQuarter) ondertekenen de confirmation letter voor de start van het ‘Elion Europe Technology Innovation Center’ in Zuid-Holland. © Marc Verhees

Kansen voor Nederlandse eco-initiatieven

Enkele van de ecologische uitdagingen waar Nederland regelmatig mee wordt geconfronteerd, sluiten aan bij de eco-businessstrategie van de Elion Group. Nu zij in Nederland gevestigd zijn, verwachten ze te profiteren van de toonaangevende R&D waar Nederland om bekend staat. De komst van Elion’s innovation center biedt internationale zakelijke kansen voor Nederlandse eco-initiatieven op het gebied van natuur- en milieubescherming, zoals watermanagement, energiebesparing en beheersing van luchtverontreiniging.

Elion Group start innovation center voor eco-ondernemers in Zuid-Holland

Chinese ambassadeur Wu Ken houdt een welkomspeech voorafgaand aan de ondertekening van de confirmation letter. © Marc Verhees

Chris van Voorden, Hoofd Foreign Investments bij InnovationQuarter: “We zijn verheugd met de keuze van Elion voor Zuid-Holland. Elion biedt Nederlandse eco-ondernemers die hun bedrijf internationaal willen opschalen kansen, door ze toegang te verlenen tot kennis, een wereldwijd netwerk en financiële ondersteuning. Met Dutch Sino Business Promotions, de NFIA en onze regionale partners, ondersteunen we de heer Wang Wenbiao en zijn team bij het creëren van nieuwe initiatieven, die aansluiten bij hun ecologische bedrijfsambities en introduceren wij hen met veel plezier in voor hun relevante netwerken.”