Datum10/2016
PlaatsRotterdam
SectorSmart Industry
FondsInnovationQuarter Capital / IQe
Websitewww.parkbee.com

Parkbee

ParkBee maakt parkeergarages van bedrijven toegankelijk voor het grote publiek en zorgt zo voor betaalbaar en gemakkelijk parkeren op toplocaties. Het is bovendien een klimaatpositieve parkeeroplossing waarbij parkeervoorzieningen optimaal worden benut en CO2 uitstoot als gevolg van zoekverkeer wordt beperkt. ParkBee werd in 2014 opgericht door Jian Jiang en Tom Buchmann en is sinds kort ook actief in Groot-Brittannië.

Hoe het werkt

Parkeergarages van bedrijfspanden worden vaak maar acht uur per dag gebruikt, de overige zestien uur staan ze leeg. Daarbij is er geregeld sprake van leegstand en overcapaciteit. Met behulp van de slimme technologie van ParkBee krijgen consumenten via parkeerapps als ParkMobile en Park-line toegang tot deze parkeerlocaties.

Op deze wijze dragen bestaande parkeervoorzieningen aan de rand van de stad, bij evenementenlocaties en midden in het centrum bij aan het oplossen van parkeerproblemen.

Samenwerking

ParkBee zoekt actief de samenwerking met grote vastgoedpartijen als Maarsen Groep, NSI en DTZ. De eigenaar of manager van de parkeerfaciliteit heeft direct toegang tot de online portal van ParkBee en kan real-time het aantal beschikbare plaatsen aanpassen. Hiermee biedt ParkBee een flexibele aanpak die juist in de vastgoedsector zo van belang is.

Deze investering door InnovationQuarter in parkbee is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, in de range van € 500k.-1 mln.

Lees meer over het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)

Status: Actief

Eu-logos-highres-e1510237296975-165x145

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Nieuwsbrief