Terug naar overzicht

Inspirerende tour langs de startuphubs van Zuid-Holland

Het Zuid-Hollandse startup ecosysteem laten zien aan Prins Constantijn, het team van Startup Delta en andere kennishubs uit het land. Dat was het doel van de Startup Delta tour Zuid-Holland die InnovationQuarter op donderdag 13 april j.l. organiseerde.

De dag begon vroeg bij ESA BIC Noordwijk, de enige space-incubator van Nederland. Daarna werd er een bezoek gebracht aan HUBspot Leiden. Sinds vorig jaar hét centrum voor Ondernemerschap van de oudste universiteitsstad van Nederland. In Den Haag vond een inspirerende en heerlijke lunch plaats bij restaurant Mama Kelly waar zowel HSD als grootste securitycluster van Europa, als de plannen rondom Impact Economy werden gepresenteerd. Tijdens deze lunch maakten we onze nieuwste investering in de security startup Cybersprint bekend.

Inspirerende-tour-langs-de-startuphubs-van-Zuid-Holland.jpg

In de middag werd allereerst een bezoek gebracht aan YES!Delft, al 10 jaar dé techincubator van Nederland en vorig jaar uitgeroepen tot #4 universitaire incubator in Europa. Vanuit Delft gingen we verder op weg naar de finale bestemming, Rotterdam.

Eerste stop was het Erasmus Center for Entrepreneurship (ECE), de bakermat van veel succesvolle startups én van initiatieven als Get in the Ring en The How To Get There Summit. Met de boot werd vervolgens de oversteek gemaakt naar de RDM Campus, oftewel “The largest makerspace on earth”.

Prins-Constantijn-special-envoy-Startup-Delta-Startup-CIC-Rotterdam-001-760x380

Deze lange inspirerende dag werd afgesloten in het Cambridge Innovation Center (CIC), waar Venture Café Rotterdam speciaal voor ons bezoek een “Fuck up Night” had georganiseerd. Bij de Weekly Gathering van Venture Café werd er vervolgens nog lang doorgeborreld.