Terug naar overzicht

Innecs Power Systems haalt ruim € 4 mln. op voor uitrol energieconversiesystemen

Innecs Power Systems, ontwikkelaar van hoogwaardige industriële energieconversiesystemen heeft ruim € 4 mln. ontvangen van Finindus, ENERGIIQ en BOM. Met de producten van Innecs reduceren industriële bedrijven hun energieverbruik aanzienlijk, met als resultaat een mooi financieel rendement en een fikse reductie in CO2 en NOx uitstoot. Rinke Zonneveld, directeur van InnovationQuarter, maakte de investering bekend tijdens de Energy in Transition Summit op woensdag 11 april in de Onderzeeboot loods in Rotterdam. Rinke Zonneveld is positief over de concrete bijdrage van Innecs aan de energietransitie in de industrie. Innecs is de eerste investering uit het energie-innovatiefonds ENERGIIQ

Innecs Power-systems-haalt-ruim-4-mln.-op-voor-uitrol-energieconversiesystemen-989x450

Energiebesparing, CO2 reductie en aantrekkelijke terugverdientijden

Het in 2004 opgerichte Innecs startte als engineering adviesbureau met de ambitie om eigen producten te ontwikkelen. Inmiddels heeft het bedrijf drie zeer efficiënte en robuuste apparaten ontwikkeld: een lage NOx brander (de BoilerBuner), een kleinschalige stoomturbine (de SteamExpander) en een kleinschalige gasturbine (de PowerBurner). De toepassing van diepe kennis van turbine technologie met slimme regeltechniek zorgt voor hoogwaardige producten met toepassingsmogelijkheden voor een breed industrieel publiek. Door een slim ontwerp en met een modulair productieproces wordt de aankoopprijs laag gehouden met behoud van hoge kwaliteit en energie-opbrengst wat tot aantrekkelijke terugverdientijden leidt.

Er rust een zware verantwoordelijkheid op de industrie om klimaatdoelstellingen te realiseren. Energie Efficiency is het eerst aangewezen middel om de energietransitie van de komende jaren vorm te geven – Reidar Koolen, CEO Innecs Power Systems

Made in Holland

Innecs Power Systems is een aansprekend voorbeeld van de ontwikkeling en productie van geavanceerde industriële producten in eigen land. Een bijkomend voordeel is dat de producten van Innecs lokaal energie opwekken en daarmee concreet bijdragen aan de energietransitie door de industrie. De industrie is verantwoordelijk voor 68% van de Nederlandse CO2 uitstoot*. Het is dus van belang om industriële toepassingen voor energiereductie te ontwikkelen, omdat juist daar impact gemaakt kan worden ten gunste van de energietransitie.

Reidar Koolen, CEO Innecs Power Systems: ”Er rust een zware verantwoordelijkheid op de industrie om klimaatdoelstellingen te realiseren. Energie Efficiency is het eerst aangewezen middel om de energietransitie van de komende jaren vorm te geven. Voor onze klanten is en blijft economisch rendement de belangrijkste afweging bij het doen van investeringen. Daarom ziet Innecs het als haar missie om betaalbare energie efficiency te bieden, zodat de energietransitie ook economisch aantrekkelijk is en daadwerkelijk wordt ingezet. “

Innecs Power-systems-haalt-ruim-4-mln.-op-voor-uitrol-energieconversiesystemen-002-989x450

Hans Maenhout, Investment Director Finindus: “Het Innecs team is er in geslaagd met relatief bescheiden middelen niet minder dan drie hoogtechnologische producten te ontwikkelen. Het pragmatische ontwerp zorgt er voor dat de oplossingen vaak een terugverdientijd hebben die korter is dan 3 jaar, en die in sommige gevallen zelfs minder dan 2 jaar bedraagt. Dit maakt de technologie zeer aantrekkelijk ook voor de grotere industriële klanten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat internationale klanten de weg naar Ter Aar al hebben gevonden.”

Nienke Vledder, Fondsmanager ENERGIIQ: “Innecs Power Systems is een innovatief bedrijf, dat de productie en ontwikkeling in Nederland uitvoert. Zij hebben als doelstelling om met betaalbare technologie (kosten) efficiëntie en milieuwinst te behalen voor industriële klanten. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij succesvol zullen zijn in het behalen van hun doelstelling en wij zijn verheugd dat we hen met deze ENERGIIQ investering mogen ondersteunen in hun verdere groei.”

Miriam Dragstra, directeur BOM Brabant Ventures: “Innecs Power Systems versnelt vandaag niet alleen de energietransitie, maar maakt ook als toekomstgericht bedrijf een prachtige ontwikkeling door. BOM kijkt uit naar de verwachte internationale groei van dit mooie techbedrijf.”

 

*Bron: http://staatvan.zuid-holland.nl/Paginas/Factsheets/CO2-emissies.aspx

Nieuwsbrief