Terug naar overzicht

InnovationQuarter investeert in organ-on-a-chip bedrijf Mimetas

Het Leidse bedrijf Mimetas maakte deze week bekend een investering van $ 20 mln. in haar series B ronde te hebben opgehaald van een consortium van Aziatische en Europese investeerders, waaronder InnovationQuarter. Mimetas, spin-off van de Universiteit Leiden en gevestigd op het Leiden Bio Science Park, ontwikkelt organ-on-a-chip producten en weefselmodellen waarop geneesmiddelen in een vroege fase worden getest op hun werkzaamheid en veiligheid. Het bedrijf gaat deze investering gebruiken om haar wereldwijde commerciële expansie en nieuwe productontwikkeling te ondersteunen.

Internationale expansie OrganoPlate®

Mimetas zal deze Series B financiering gebruiken om haar OrganoPlate® organ-on-a-chip platform verder internationaal uit te rollen. Tevens zal het bedrijf haar productportfolio uitbreiden, faciliteiten bouwen voor de productie van weefsels, nieuwe OrganoPlate® producten ontwikkelen en haar activiteiten uitbreiden naar klinische marktsegmenten, waaronder personalised medicine. Mimetas is in Nederland gevestigd op het Leiden Bio Science Park en in Twente, en heeft vestigingen in de VS en in Japan. Het consortium van investeerders bestaat naast regionale investeerders InnovationQuarter en OostNL uit Aglaia, Korys, European Life Sciences Growth Fund (ELSGF, Singapore) en Cathay Venture (Taiwan).

“Deze sterke groep van investeerders levert Mimetas cruciale ondersteuning op diverse vlakken in deze fase van bedrijfsontwikkeling” aldus de oprichters Jos Joore en Paul Vulto. “Korys heeft veel expertise in de commercialisatie van producten op het snijvlak van hardware en biologie, terwijl Aglaia een enorme expertise op klinisch en oncologisch gebied meebrengt. ELSGF en Cathay hebben de nodige kennis en contacten om onze expansie naar de Aziatische markt te steunen. De regionale investeerders OostNL en InnovationQuarter completeren dit geheel.”

Francis Quint van InnovationQuarter voegt toe “Als regionale ontwikkelingsmaatschappij ondersteunen wij Mimetas graag bij de verdere doorgroei en internationale expansie. Met haar technologie kan Mimetas een nieuwe standaard in hardware voor hoogwaardige preklinische onderzoekstechnieken in de markt zetten. Deze technologie leidt tot verbeteringen bij de geneesmiddelontwikkeling, en de reductie van dierproeven.”