Terug naar overzicht

Communitysessie ‘Decommissioning van offshore wind parken’ trekt veel belangstelling

Nu de windenergie door ons land stroomt en de ontwikkeling van off- en onshore windparken doorzet, wordt het tijd om te bedenken wat er aan het einde van de levenscyclus van deze parken met de ingezette materialen kan worden gedaan. Tijdens een community sessie op 9 juli in Rotterdam is nagedacht over de mogelijkheden om turbines, windbladen en andere onderdelen van de windmolen circulair in te zetten.

Welke operationele uitdagingen zijn er bij de ontmanteling van een windpark en hoe recycle je de onderdelen van een windmolen? Relatief nieuwe vragen, met nog weinig antwoorden. Om deze antwoorden te vinden organiseerden Smart-Port en InnovationQuarter een sessie over de decommissioning van offshore windparken.

De sessie kon op veel belangstelling rekenen, met de aanwezigheid van ruim 40 organisaties. Presentaties van IV-Infra, TU Delft, Orsted, Royal Haskoning en Windesheim/Hatch22 inspireerde het publiek om mee te denken over mogelijke toepassingen. In een interactieve opzet dachten de aanwezigen mee over de roadmap naar ecosysteem voor decommissioning van windparken met zero-waste en zero-emissie.

Maritime Delta Decommissioning van offshore wind parken

De input uit de sessie zal gebruikt worden om toekomstig onderzoek en innovatie richting te geven. Daarnaast wordt er vanuit SmartPort en InnovationQuarter gewerkt aan een vervolg op dit onderwerp.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Edward Gilding

Senior Business Developer Maritiem & Haven /Programmamanager Maritime Delta / Teamlead Slim & Veilig
Nieuwsbrief