Terug naar overzicht

Xiaomi, een van de grootste aanbieders van smart devices in de wereld vestigt zich in Den Haag

Xiaomi is een internetbedrijf dat smart hardware zoals smartphones, wearables en smart home apparaten aanbiedt, die verbonden zijn aan het IoT platform van Xiaomi. Het bedrijf, dat het 4e grootste smartphonemerk in west Europa is, wil na de succesvolle introductie op de Europese markt eind 2017 nu een trading hub oprichten in Nederland. Den Haag kwam daarbij uit als de ideale vestigingslocatie, dicht bij zowel de Rotterdamse haven als de TU Delft.

Met meer dan 235 mln. aangesloten apparaten (exclusief smartphones en laptops) op het grootste consumenten IoT platform ter wereld,  heeft Xiaomi een stevige mondiale aanwezigheid in meer dan 90 markten. Om verder op te schalen op de Europese markt selecteerde het bedrijf de beste logistieke locatie, in het hart van het Nederlandse telecom cluster en in de nabijheid van de TU Delft en het omringende high-tech cluster. Met haar uitgebreide kennis op het gebied van Internet of Things is Xiaomi een waardevolle toevoeging op het technologiecluster in Zuid-Holland.

Behalve logistieke activiteiten zal het Haagse kantoor van Xiaomi de financiële en juridische activiteiten hier huisvesten en verwacht het de komende 3-5 jaar een groot team met locale werknemers aan te nemen.

In Nederland zijn producten van Xiaomi te koop via verschillende kanalen. InnovationQuarter begeleidde Xiaomi samen met de Netherlands Foreign Investment Agency, Gemeente Den Haag en The Hague Business Agency bij het selecteren van de juiste locatie in Zuid-Holland en assisteerde bij het vestigen in het WTC in Den Haag.

Chris van Voorden, hoofd internationaliseren bij InnovationQuarter: “Xiaomi is een mooie aanwinst voor Den Haag en de regio. Xiaomi’s expertise op het gebied van IoT passen goed in onze Digital Technology sector. De ligging en logistieke capaciteiten van onze regio bieden ideale omstandigheden voor Xiaomi bij hun succes op de Europese markt”

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Xiaoling Sun

Xiaoling Sun

Senior Account Manager Asia
Nieuwsbrief