Terug naar overzicht

Vraag nu jouw CrossRoads subsidie aan

Vanaf 1 maart opent de tweede oproep van CrossRoads Vlaanderen-Nederland. Kleine en middelgrote ondernemingen die over de landsgrenzen heen samenwerken en innoveren kunnen tot 26 april subsidie aanvragen voor innovaties die maatschappelijke uitdagingen aanpakken.

CrossRoads Vlaanderen-Nederland, een project binnen het Europese Interreg Vlaanderen-Nederland programma, maakt het mogelijk dat kleine en middelgrote bedrijven in Vlaanderen en Zuid-Nederland de krachten bundelen en een samenwerking met elkaar aangaan. Het project subsidieert product- en procesinnovaties die bijdragen aan maatschappelijke uitdagingen: duurzaam ondernemen, duurzame energie, industrie 4.0 en gezondheidszorg.

Voor welke projecten, hoeveel steun en wanneer indienen?

De tweede aanvraagronde loopt van 1 maart 2024 tot en met 26 april 2024, 15.00 uur. De best beoordeelde projecten ontvangen subsidie. Elk samenwerkingsproject omvat minstens één Vlaamse kmo en één Zuid-Nederlandse mkb. Het totale subsidiebudget voor deze oproep bedraagt € 2.500.000. Het subsidiepercentage is 50%, met een maximum van € 250.000 per project.

Na sluiting van het e-loket worden de ingediende innovatieprojecten met elkaar vergeleken op basis van een aantal vooraf bepaalde criteria. Elk project zal op basis van deze criteria een score toegekend krijgen waarna ze worden gerangschikt. Vervolgens wordt subsidie toegekend aan de hoogst scorende projecten tot het totale subsidiebudget is uitgeput.

Wil je projectverhalen lezen van Vlaamse en Nederlandse bedrijven die een geslaagde samenwerking met elkaar zijn aangegaan?

Vraag hier jouw subsidie aan.

De tweede call loopt van 1 maart tot 26 april 2024

Meer informatie?

Heb jij een innovatief en technisch haalbaar projectidee gericht op een van de vier transities? En wil je graag over de landsgrenzen heen samenwerken met andere bedrijven? Bekijk dan de kansen van CrossRoads voor jouw bedrijf.

Voor inhoudelijk advies en hulp bij het vinden van de juiste partner, kan je terecht bij een van de projectpartners: Impuls Zeeland, REWIN, BOM, LIOF, InnovationQuarter en VLAIO Team bedrijfstrajecten. Voor financieel-administratieve vragen, helpt Interreg Vlaanderen-Nederland je graag verder. Op deze pagina vind je jouw regionale contactpersoon.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Liesbeth Leurs

Senior Business Developer Zorg Innovatie