Terug naar overzicht

Groots startup evenement 4YFN in het teken van connectiviteit

Acht veelbelovende startups staan zij aan zij met InnovationQuarter en Provincie Zuid-Holland op het startup evenement 4YFN, dat tijdens het grootste wereldwijde event voor connectiviteit, Mobile World Congres (MWC23) plaatsvindt. Deze beurs biedt standhouders en bezoekers de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld 5/6G en IoT. Voor de startups uit Zuid-Holland een kans om zich aan het internationale publiek te presenteren. De Provincie Zuid-Holland en InnovationQuarter werken hierbij nauw samen met het Netherlands Business Support Office (NBSO) Barcelona. Door deze gemeenschappelijke inspanning komen de Nederlandse startups breed onder de aandacht van potentiële partners, klanten of distributeurs.

De introductie van een nieuwe communicatietechnologie gaat gepaard met kansen en uitdagingen op allerlei vlakken. 5G maakt het mogelijk om veel grotere hoeveelheden data veiliger, betrouwbaarder en tientallen malen sneller te versturen dan nu met 4G kan. De innovaties en nieuwe business modellen die hiermee mogelijk worden, zullen grote impact hebben op het bedrijfsleven en het versnellen van de transitie naar duurzame energie en een circulaire economie. De Provincie Zuid-Holland en InnovationQuarter werken intensief samen aan het programma ‘5G Innovatie in Zuid-Holland’. Dit programma richt zich vooral op de economische kansen die de toepassingen van deze nieuwe communicatietechnologie met zich meebrengt. Met dit programma ondersteunen beide partijen bedrijven en ondernemers om deze economische kansen te grijpen. Het faciliteren van een beursdeelname op 4 Years From Now past dan ook naadloos in deze doelstelling. Ook zet de regio zichzelf op de kaart als de regio waar innovatie op 5G plaatsvindt. Dit gebeurt al door de verschillende testlocaties die in de regio voor innovatieve bedrijven beschikbaar zijn. Bedrijven hebben zo de mogelijkheid om sneller van een idee naar een gedemonstreerde toepassing te komen.

startups in actie tijdens 4YFN

Nieuw of uitgebreid netwerk aanboren

In Barcelona helpen InnovationQuarter en Provincie Zuid-Holland de startups om in contact te komen met mogelijke investeerders en klanten. Ook zoeken we de andere Nederlandse partijen op: waar kunnen we waardevolle samenwerkingen aangaan? Tegelijk laten we de innovatiekracht van onze regio zien en positioneren we Zuid-Holland als koploper in de digitale transitie. Tijdens de beurs krijgen de startups de gelegenheid om via diverse netwerkbijeenkomsten hun netwerk uit te breiden. Zo is er het ” Superconnector” event waar vooraf geselecteerde startups via een critical ask aan een superconnector (een vooraf geselecteerde groep specialisten met een uitgebreid netwerk) een nieuw of uitgebreider netwerk kunnen aanboren. Daarnaast verzorgt EEN (Enterprise Europe Network) diverse matchmakingevents, waarbij de Zuid-Hollandse startups in gesprek gaan met grote buitenlandse bedrijven over het oplossen van hun challenges. Ook komen inkomende delegaties uit de EU en daarbuiten een bezoek aan de Zuid-Hollandse startups brengen. Tot slot gaan de startups op bezoek bij diverse grote spelers in de connectiviteitsmarkt en bij potentiële business leads.

de juiste oplossing of ingang voor hun meest kritische vraag

Digitalzh in Europa

Het startup event geldt tevens als eerste moment waarop Digitalzh, de Zuid-Hollandse hub van het EDIH-netwerk, haar internationaliseringsactiviteiten opstart. Hier wordt ingezet op samenwerking tussen EDIH’s uit Nederland, België en Spanje, om MKB bedrijven makkelijker door te verwijzen naar de juiste diensten in het buitenland. De Digitale Innovatie Hubs staan in verbinding met Startup Europe en het EEN-consortium. Hierbij bieden we een naadloze service binnen lokale en regionale ecosystemen. MKB’s kunnen een breed scala aan diensten ontvangen, variërend van toegang tot financiering tot ondersteuning voor internationalisering. Door Europese samenwerking kunnen de beste voorbeelden uit Europa als inspiratie dienen voor Nederlandse bedrijven, hebben Nederlandse bedrijven gemakkelijk toegang tot unieke kennis uit andere landen en kunnen bedrijven zich profileren op een Europees podium.

de lancering van digitalzh

v.l.n.r. Meindert Stolk, gedeputeerde van provincie Zuid-Hollande, Ida Bastiaansen, manager Strategie & Communicatie bij InnovationQuarter, Paul Althuis, directeur van het Innovation & Impact Centre van de TU Delft en Jos Maccabiani, Projectleider Digitalzh.

Ontmoet Zuid-Hollandse startups op 4YFN

4YFN is het start-up evenement van MWC en vindt plaats tussen 27 februari en 2 maart 2023. Hier vind je onze deelnemende start-ups in stand 8.1D23:

  • AccessHub, een sterk beveiligd edge-platform voor AI/ML/IoT/Blockchain-applicaties
  • Anything Connected, zet je industriële IoT in 24 uur op
  • Audus, software die van elk met de cloud verbonden apparaart een hooroplossing maakt
  • Droonstra, specialist in drone-inspecties op hoogte voor telecom bedrijven
  • Munisense, platform voor smart city meetoplossingen
  • Senseglove, de handschoen die tastzin toevoegt aan virtual reality
  • TWTG, expert in industriële IoT
  • Qualinx, ontwikkelt de meest energiezuinige GNSS en IoT sensoren

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Marit Kuypers

Senior Projectmanager Internationalisering High Tech