"Ik vond dat het tijd werd dat ik iets terug ging geven aan de maatschappij door me meer bezig te houden met sociaal maatschappelijke vraagstukken en dan met name op het brede vakgebied van werk en Human Capital; learn, earn, return!"

@InnovationQuarter

Vanaf januari 2020 ben ik in dienst bij de Provincie Zuid-Holland. Vanuit dit dienstverband ben ik actief voor de Economic Board Zuid-Holland en dan specifiek voor de Taskforce Human Capital in de functie van Strategisch Projectadviseur Human Capital. Mijn werkzaamheden vinden plaats vanuit het kantoor van InnovationQuarter. Een zeer inspirerende omgeving waarin ik mag samenwerken met leuke en professionele collega’s.

@Home

Ik ben zeer gelukkig getrouwd met Inge, die ik in 1990 heb leren kennen als Randstad-collega. Inge werkt overigens nog steeds bij Randstad. We hebben twee zonen. Bart is 27, heeft na zijn hbo-opleiding Commerciële Economie de universitaire studie Bestuurskunde gevolgd en hij is sinds twee jaar werkzaam als consultant op het gebied van organisatieontwikkeling. De appel valt niet ver van de boom! Tim is 24, hij heeft dezelfde hbo-opleiding als Bart gevolgd en is nu werkzaam als corporate recruiter. Ook hier geldt; de appel valt blijkbaar niet ver van de boom! Na lang zoeken hebben onze mannen in 2019 allebei een huis gevonden. Het werd opeens wat stiller in huis, maar echt last van een leeg-nest-syndroom hebben Inge en ik niet gehad. Het geeft ons nog meer tijd en ruimte om samen, al dan niet met onze vrienden, heel veel leuke dingen te doen.

We wonen in Schiedam (“GinCity”, lekker hoor!) maar we zijn ook vaak te vinden in Rotterdam, waar we een groot aantal restaurants goed kennen. We gaan regelmatig een weekendje weg en kunnen ook intens genieten van korte en lange vakanties. Daarnaast ben ik al geruime tijd actief als vrijwilliger bij de mooiste voetbal- en cricketclub van Nederland, Excelsior’20 in Schiedam. Lange tijd ben ik daar vicevoorzitter geweest en tegenwoordig ben ik actief in een aantal commissies, erg leuk om te doen!

• Hobbies: Koken, eten, borrelen (actief), voetbal (helaas niet meer actief)
• Mijn favoriete film of all time: El Secreto de sus Ojos
• Laatst bekeken film: 1714
• Favoriete boek of all time: De Ontdekking van de Hemel van Harry Mulish
• Laatst gekochte boek: Sapiens van Yuval Noah Harari
• Favoriete restaurant in Rotterdam: HMB (voorlopig), we blijven ontdekken!

@Work

Na zeer lange tijd actief te zijn geweest in de zakelijke dienstverlening (28 jaar bij Randstad) en 6 jaar als zelfstandig organisatie-adviseur, heb ik in december 2018 de zeer bewuste overstap gemaakt naar de publieke sector. Ik vond dat het tijd werd dat ik iets terug ging geven aan de maatschappij door me meer bezig te houden met sociaal maatschappelijke vraagstukken en dan met name op het brede vakgebied van werk en Human Capital; “Learn, earn, return! Ik heb eerst een jaar gewerkt bij de Gemeente Rotterdam als Strategisch Arbeidsmarktadviseur voor de Haven en het Industriële complex. Sinds januari 2020 werk ik in het team Human Capital van de EBZ vanuit het kantoor van InnovationQuarter. Ik ben met name actief op de onderwerpen: SMITZH, de Regiodeal Drechtsteden-Gorinchem, De Haven in Transitie, Afstemming Leerwerkakkoord Rotterdam, Energietransitie, Scholing Flexwerkers en het Landelijk SER-overleg Leven Lang Ontwikkelen. Met mijn kennis, kunde en ervaring verwacht ik een bijdrage te kunnen leveren als verbinder, aanjager, denker en doener.

Nieuwsbrief