Terug naar overzicht

Onegini haalt € 5 mln. op voor internationale expansie

Onegini

(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant

Fintech scale-up Onegini heeft een kapitaalinjectie ontvangen van vijf miljoen euro van venture capitalist en lead investor Walvis en de bestaande investeerders The Hatch Firm en InnovationQuarter. Het Onegini-platform biedt organisaties oplossingen om veilig omnichannel te communiceren via digitale kanalen als web, mobiel, chat en e-mail. Met meer dan 45 miljoen gebruikers is Onegini marktleider binnen de Nederlandse financiële sector met haar Customer Identity en Access Management-softwaretechnologie (CIAM). De investering zal worden aangewend voor de verdere technologische ontwikkeling van het product en de internationale expansie in België en Duitsland.

Digitale transitie
Met de kapitaalinjectie verwacht Onegini jaarlijks haar omzet te verdubbelen. Ronald Kasteel, CEO Onegini: “We zien dat met name verzekeraars en pensioenfondsen volop in een digitale transitie zitten en op dit vlak veel investeren. Hierin succesvol zijn, begint met een betrouwbare digitale registratie en login voor consumenten, werkgevers én adviseurs. Dit wordt steeds complexer voor organisaties door de toenemende wet- en regelgeving, digitale-identiteitsfraude, compliance en cybersecurity. De software-investeringen zullen gericht zijn op het ontwikkelen van meer analytische mogelijkheden, het verkrijgen van inzicht in digitaleidentiteitsfraude en het versimpelen van het digitaal onboarden van consumenten.”

Internationale expansie
Niet alleen Nederlandse bedrijven zoals AEGON, CZ, Univé, Van Lanschot en VGZ gebruiken reeds het Onegini platform, maar ook bedrijven als Baloise, Bank of the West, CFG Bank en RBL Bank, behoren tot de internationale klantenkring. Met de recente opening van het nieuwe kantoor in München gaat Onegini naast de Nederlandse en Belgische markten tevens de Duitse markt betreden. Om de groei te ondersteunen, is Aad Verveld – eerder CFO van onder meer Bynder – aangetrokken als CFO. Daarnaast treedt Hans van der Noordaa, ex-CEO van Delta Lloyd, toe als voorzitter van de raad van commissarissen.

Groeikansen
Venture capitalist Walvis, opgericht door de familie J.A. Fentener van Vlissingen, helpt Nederlandse internet technologiebedrijven te groeien. Vincent Gravesteyn, Managing Director Walvis: “Onegini heeft loyale klanten, een state-of-the-art softwareplatform en uitstekende groeiperspectieven in het licht van de digitalisering van de financiële sector in Europa. Walvis kijkt ernaar uit om samen met het management en de mede-investeerders, Onegini te helpen bij de realisatie van deze groei.”

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Nieuwsbrief