Terug naar overzicht

Inspirerende Drecht Cities International bijeenkomst bij Bolidt

Op 19 april vond voor de eerste keer de netwerkbijeenkomst Drecht Cities International plaats. Op uitnodiging van Anouk van Eekelen, regiobestuurder van de Drechtsteden en met medewerking van InnovationQuarter en Deal, werden 25 deelnemers ontvangen in Hendrik-Ido-Ambacht door Bolidt, specialist in kunststoftoepassingen waaronder vloeren, dekken en slijtlagen.

Drecht Cities International

Rientz Willem Bol (links) geeft uitleg aan internationale bedrijven uit de regio Drechtsteden over de transitie bij Bolidt.

Impuls internationale interactie

Naast enkele lokale bestuurders, bestond de groep hoofdzakelijk uit directeuren van buitenlandse bedrijven uit de regio Drechtsteden en Nederlandse bedrijven met veel internationale activiteiten. Doel was om onderlinge interactie tussen deze bedrijven te stimuleren en op informele wijze de contacten met lokaal en regionaal bestuur te bevorderen.

Na korte introducties van Drechtsteden, InnovationQuarter en Deal, gaf Rientz Willem Bol, CEO van het familiebedrijf Bolidt, een inkijkje in de inspirerende plannen om zijn bedrijf klaar te maken voor de toekomst. Een vierjarig transitieplan zorgt momenteel voor een indrukwekkende cultuuromslag. Volgens Bol moet het bedrijf af van de traditionele manier van werken om de wereldwijde concurrentie voor te blijven. Bolidt zet in op een toekomst waarin co-creatie, innovatie en beleving centraal staan, met als hoogtepunt de oplevering van het Experience & Innovation Center in het voorjaar van 2019.

Het enthousiasme van Bol inspireerde en motiveerde de aanwezigen om de ideeën ook binnen hun eigen organisaties te toetsen. Daarnaast werden relevante zakelijke contacten gelegd tijdens de netwerkborrel.

Internationale community Drechtsteden

De regio Drechtsteden telt zo’n 150 bedrijven die onderdeel zijn van een buitenlandse multinational. Daarnaast zijn er honderden Nederlandse bedrijven uit de regio actief op internationale markten en hebben vele MKB’ers en startups internationale ambities. Drechtsteden, InnovationQuarter en Deal assisteren het regionale bedrijfsleven bij hun internationaliseringsopgave, bijvoorbeeld door het organiseren van handelsmissies naar het buitenland. InnovationQuarter en DEAL trekken actief nieuwe (buitenlandse) bedrijven naar deze regio om meer werkgelegenheid te creëren.