Terug naar overzicht

Het Canadese softwarebedrijf Compusult opent Europees hoofdkantoor in Den Haag

De ambassadeur van Canada in Nederland Hare Excellentie mevrouw Helfand met Barry O’Rourke en Paul Mitten bij het openen van het kantoor.

Compusult, een wereldwijd toonaangevend Canadees geospatiaal softwarebedrijf, heeft zijn Europese hoofdkantoor in Den Haag geopend en is daarmee een geregistreerd lid van de Europese Unie geworden. Het feestelijke openingsevenement vond plaats op vrijdag 17 januari 2020 .

Compusult

Compusult werd opgericht in 1985 en vanaf het bescheiden begin hebben medeoprichters Barry O’Rourke en Paul Mitten het bedrijf ontwikkeld tot een leidend cybersecuritybedrijf met 100 werknemers. Toen ze werden geselecteerd om de Core GIS Increment 3 voor het NAVO-communicatie- en informatiebureau (NCI Agency) te ontwikkelen, besloot Compusult een Europees kantoor te openen. Het hoofdkantoor van Compusult is gevestigd in Mount Pearl, Newfoundland en Labrador.

“We zijn al jaren actief buiten Canada en hebben veel tijd doorgebracht in Europa. De opening van dit nieuwe kantoor was een natuurlijke ontwikkeling ”, zegt de heer Mitten, vice-president van Compusult.

Hulp door lokaal netwerk

Toen de Canadese ambassade in Nederland betrokken raakte bij de uitbreidingsplannen van Compusult, riepen ze de steun in van hun partner InnovationQuarter. Samen met het Netherlands Foreign Investment Agency en Steenworp heeft InnovationQuarter Compusult geholpen bij het opzetten van hun vestiging in Nederland en het vinden van de juiste kantoorruimte.

NCI Agency

De belangrijkste reden voor het bedrijf om zich in Nederland, en specifieker in Den Haag te vestigen, is de prominente aanwezigheid van het NCI Agency. De heer O’Rourke, de president van Compusult, is bij het bureau betrokken als projectmanager en softwareontwikkelaar. Vanuit het Europese kantoor kan Compusult nog effectievere klantondersteuning bieden. “Deze strategische beslissing stelt ons in staat de NAVO beter te dienen en een basis te hebben voor nog meer bedrijfsactiviteiten in Europa en de rest van de wereld.”

Het vlaggenschipproduct van Compusult is Web Enterprise Suite (WES) – een uitgebreide softwareoplossing waarmee organisaties gegevens kunnen beheren, organiseren en openen, zodat ze beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. WES en daaraan verwante producten gebruiken industriestandaarden om geospatiale informatie veilig, actueel en georganiseerd te houden. Compusult heeft een sterke reputatie opgebouwd door producten en diensten aan te bieden in de sectoren defensie, ruimtevaart en milieu.

Naast het kantoor in Den Haag heeft Compusult vier kantoren en dochterondernemingen in Noord-Amerika en heeft het 100 professionals in informatietechnologie in dienst.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Martijn van Hoogenhuijze

Martijn van Hoogenhuijze

Senior Account Manager Cybersecurity / Teamlead Slim & Veilig
Nieuwsbrief