Laden Evenementen

« Alle evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Power to accelerate industrial electrification

05-12-2019-10:00 tot 15:00

 

De energie-intensieve industrie in Nederland staat voor een grote uitdaging. De afzet blijft groeien maar CO2-emissies moeten in hoog tempo worden terug gebracht en processen verduurzaamd. Op 5 december organiseert FME daarom samen met Deltalinqs, Havenbedrijf Rotterdam, InnovationQuarter en TNO een bijeenkomst en brengt daarmee industrie, innovaties, investeerders en andere stakeholders bij elkaar om bestaande en nieuwe initiatieven een stap verder te brengen naar implementatie.

 

Een drastische verbetering in energie- en grondstoffenefficiëntie en vergaande decarbonisatie zijn nodig voor een fossielarme toekomst. Het gaat hier bijvoorbeeld om Power-to-Heat en Power-to-Chemicals oplossingen.

 

Om een snelle transitie te realiseren is het zaak om zo snel én zo concreet mogelijk aan de slag te gaan. De bijeenkomst vindt plaats bij het Havenbedrijf Rotterdam dat veel industriële partijen faciliteert en daarom de uitdagingen goed kan schetsen.

 

Na een introductie van het Havenbedrijf over hun visie op het gebied van industriële elektrificatie wordt er een aantal pitches gegeven over initiatieven vanuit de industrie en de innovaties. Beiden lichten toe hoe zij kansen zien en wat er nog nodig is tot aan implementatie. Vervolgens gaan de deelnemers in werkgroepen uiteen om mee te werken aan oplossingen.

 

Voor wie?

De bijeenkomst is voor eindgebruikers, investeerders, netbeheerders, overheid en technologie partners zoals technostarters, system integrators en toeleveranciers. We zijn op zoek naar beslissers, mensen met achtergrond in R&D, engineering, technische affiniteit en een ‘oplossers mindset’. Ook als je zelf een nieuw initiatief of project wil introduceren dat bijdraagt aan de energietransitie ben je van harte welkom.

 

Programma

 • 10.00 – Welkom en ontvangst met koffie en thee
 • 10.30 – Fieldlab Industriële Elektrificatie: Toelichting stand van zaken en ambities
 • 10.45 – Inleiding Havenbedrijf over:
  De uitdagingen op gebied van industriële elektrificatie.
  Wat is er nodig om oplossingen te realiseren?
 • 11.00 – 6 tot 8 pitches vanuit mogelijke oplossingen / innovaties
 • 12.00 – Lunchpauze en verplaatsen naar rondetafelsessie
 • 12.30 – Rondetafelsgesprekken, één per initiatief
 • 13.30 – Presentatie conclusies & afsluiting
 • 14.15 – Netwerkborrel
 • 15.00 – Afsluiting

 

Fieldlab Industriële Elektrificatie

InnovationQuarter ontwikkelt samen met de partners het Fieldlab Industriële Elektrificatie als proeftuin voor de verduurzaming van de industrie. Hierin kunnen kansrijke initiatieven worden getest op middelgrote schaal om daarmee ervaring op te doen en aan te tonen dat innovaties ook op industriële schaal toepasbaar zijn. Naast de ontwikkeling van het Fieldlab zelf, helpen wij om projecten voor het Fieldlab op te zetten; om financiering en partners te vinden bij kansrijke innovaties.

 

Vervolg

Na afloop van de bijeenkomst zal er per project een vervolg afspraak gemaakt worden om de stappen naar realisatie en implementatie te bespreken.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Gegevens

Datum:
05-12-2019
Tijd:
10:00 tot 15:00
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://www.fme.nl/nl/agenda/power-accelerate-industrial-electrification

Locatie

Havenbedrijf Rotterdam
Wilhelminakade 909
Rotterdam,
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
05-12-2019
Tijd:
10:00 tot 15:00
Evenement Categorieën:
, ,
Site:
https://www.fme.nl/nl/agenda/power-accelerate-industrial-electrification

Locatie

Havenbedrijf Rotterdam
Wilhelminakade 909
Rotterdam,
+ Google Maps