Laden Evenementen

« Alle evenementen

Business Innovation Program Food – 8e editie

13-03 tot 22-05

Na het succes van zeven programma’s waarin we meer dan vijftig bedrijven in de agrofood sector uit heel Nederland hebben ondersteund, gaan we op 13 maart 2024 van start met de achtste editie van het Business Innovation Program Food. Overweeg je deelname? Ontdek tijdens de introductieworkshop op 31 januari 2024 of het programma waarde toevoegt voor jouw bedrijf.

Voor wie? 

Het Business Innovation Program Food ondersteunt startups èn bestaande MKB-bedrijven, die met hun idee een krachtige bijdrage willen leveren aan de voedseltransitie. Binnen 10 modules krijg je antwoorden op belangrijke vragen die uiteindelijk jouw basis zullen vormen voor een gezonde businesscase. Al meer dan 50 bedrijven hebben reeds met succes deelgenomen aan het programma. Deelnemers zijn divers, denk hierbij aan land-en tuinbouw, de voedselverwerkende industrie, data- en technologiebedrijven en (logistieke) dienstverleners en vele anderen.

Wat mag je van ons verwachten?  

 • Een stapsgewijze methode, waarin wij je trainen om op het juiste moment en de juiste manier aan de slag te gaan met je visie, klant, product, impact, verdienmodel, je team en samenwerkingen.
 • Een wekelijkse plenaire theoriesessie, afwisselend online of op een centrale locatie in Nederland, waarin je feedback ontvangt van de trainers, begeleiders en andere deelnemers.
 • Praktijkopdrachten ter voorbereiding en afronding van iedere module.
 • Waardevolle één op één begeleiding met een business development specialist van jouw lokale regionale ontwikkelingsmaatschappij (ROM).
 • Een afsluiting met een 100-dagen plan, zodat je ook na het programma kunt blijven werken aan concrete doelstellingen.

Waarom meedoen?

 • Het programma geeft jou een grotere kans van slagen om jouw idee om te zetten naar een duurzaam verdienmodel.
 • Het programma helpt jou focus aan te brengen en om je tijd (en geld) aan de juiste activiteiten te besteden, gericht op het bereiken van de volgende levensfase van jouw idee.
 • Na het voltooien van het programma weet je: wie je klant is, welk verdienmodel het meest geschikt voor jouw bedrijf is, hoe je de impact die je maakt helder overbrengt, kun je wel overwogen keuzes maken of en welke samenwerkingspartners je nodig hebt, én heb je een concreet stappenplan om jouw idee of product te laten groeien naar de volgende fase.
 • Je volgt het programma samen met andere bedrijven uit of actief in de agrofoodsector, waardoor je van elkaars inzichten en uitdagingen kunt leren.

Wat we van jou verwachten? 

 • We vragen inspanning van minimaal 0,5 FTE per deelnemend bedrijf gedurende de tien weken dat het programma loopt. Dit betekent dat er gemiddeld 20 uren per week van je bedrijf wordt gevraagd.
 • Aanwezigheid bij de sessies (gedurende tien weken op woensdagochtend), inclusief het voltooien van de bijbehorende opdrachten.

Deelnemers over Business Innovation Program Food

Ruim 50 bedrijven deden mee aan dit programma. Bedrijven die zich bezig houden met de eiwittransitie tot slimme software systemen, van het tegengaan van verspilling tot precisie landbouw. Allemaal dragen ze bij aan een duurzaam en gezond voedselsysteem. Reacties van bedrijven die je voorgingen:

 • Zuiderzwam: “Dankzij het programma en de interviews heb ik serieuze leads en klanten gekregen en met vertrouwen keuzes gemaakt in waar ik naar toe wil groeien.”
 • COMPUTD: “Tijdens het programma zit je in een innovatieve omgeving, naast dat je kritischer naar je eigen bedrijf kijkt, leer je ook veel van anderen.”
 • Glowfarms: “Dankzij het programma, de kritische blik en de sterke focus op het onderbouwen van alle beslissingen heb ik een duidelijke richting voor waar het heen moet met mijn bedrijf gekregen”
 • Bakkersgrondstof: “Het programma kwam voor ons precies op het juiste moment. Het heeft ons gedwongen om onze bestaande ideeën te verifiëren in de markt, zodat we sneller en met minder risico ons doel gaan bereiken.”

Praktische informatie 

 • Introductieworkshop op woensdag 31 januari 2024 tussen 10.00-11.15u – schrijf je direct in! Tijdens dit webinar krijg je meer inzicht wat het Business Innovation Program Food voor jou kan betekenen en is er de mogelijkheid om al je vragen te stellen.
 • Het programma start op 13 maart 2024 en eindigt 22 mei 2024.
 • Deelname aan het programma is kosteloos, maar er wordt veel van je verwacht.
 • De bijeenkomsten vinden wekelijks plaats op woensdagochtend.

Aanmelden Programma (start 13 maart 2024)

Is het programma iets voor jou? Schrijf je dan direct in voor het Business Innovation Program Food.

Na aanmelding nemen we contact met je op voor een intakegesprek en hoor je meer over de vervolgprocedure en of je in aanmerking komt voor deelname. Bij inschrijving worden je gegevens gedeeld met de samenwerkingspartners die verantwoordelijk zijn voor uitvoering van het programma.

Partners binnen dit programma zijn de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen:

In samenwerking met de volgende partners:

Contact

Heb je nog vragen over het programma? Neem dan contact op met Anne-Claire.

Anne-Claire van Altvorst

Senior Venture Developer

Gegevens

Begin:
13-03
Einde:
22-05
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.businessinnovationprogramfood.nl/151211/subscribe

Organisator

InnovationQuarter

Gegevens

Begin:
13-03
Einde:
22-05
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.businessinnovationprogramfood.nl/151211/subscribe

Organisator

InnovationQuarter