Terug naar overzicht

Aardobservatiespecialist Satellogic vestigt haar grootste satellietfaciliteit in Berkel en Rodenrijs

Satellogic, een wereldwijd productie- en databedrijf voor aardobservatie-satellieten, heeft een locatie van 4.700 vierkante meter in Berkel en Rodenrijs geselecteerd voor het opzetten van hun grootste satellietproductiefaciliteit tot nu toe.

De bouw van het pand wordt momenteel voltooid, waarna de faciliteit zal worden uitgerust met ultramoderne productie-, integratie- en testapparatuur. De productie van satellieten zal in het tweede kwartaal van 2022 van start gaan. Wanneer in het derde kwartaal van 2023 de volledige productiecapaciteit van de fabriek wordt benut, zullen er 25 satellieten per kwartaal worden opgeleverd. Om de faciliteit in 2022 zo snel mogelijk operationeel te krijgen streeft Satellogic ernaar om ongeveer 80 nieuwe medewerkers in dienst te nemen, waaronder satellietbouwers, optische precisie-ingenieurs en technisch ondersteunend personeel.

Netherlands Foreign Investment Agency en InnovationQuarter vonden niet alleen de meest geschikte locatie voor Satellogic, maar introduceerden het bedrijf ook bij diverse regionale dienstverleners, technische toeleveranciers, onderwijsinstellingen en potentiële partners, waaronder verschillende bedrijven uit het Nederlandse ruimtevaartecosysteem. Op deze manier werden zowel bestaande als nieuwe bedrijven geholpen bij het identificeren van samenwerkingsmogelijkheden en wordt de regionale economie gestimuleerd.

Ideale locatie en boost voor de ruimtevaartsector

De locatie van Berkel is strategisch gekozen omdat de regio veel geschikt (ruimtevaart-)personeel en talent in huis heeft en ook de beste logistieke ondersteuning ter wereld biedt.

“Delftse reputatie op het gebied van ruimtevaartkennis en talent is wereldberoemd, evenals de status van Rotterdam als een wereldwijd logistiek knooppunt en toegangspoort tot Europa”, zegt Gustav Wenhold, VP Manufacturing Operations bij Satellogic. “Beide steden liggen op slechts tien minuten afstand, waardoor we gebruik kunnen maken van het beste van twee werelden.”

Satellogic wordt onderdeel van een zeer passend ecosysteem: zo’n 80% van alle Nederlandse ruimtevaartactiviteiten vindt plaats in de provincie Zuid-Holland. Lees meer over de ruimtevaartindustrie in de regio Zuid-Holland.

“In feite is de komst van Satellogic de grootste toevoeging aan ons ruimtevaartcluster door een buitenlandse partij in meer dan 30 jaar”, zegt Rinke Zonneveld, directeur van InnovationQuarter. “Dit is een enorme boost voor de ontwikkeling van de sector en biedt niet alleen kansen voor de gehele Nederlandse ruimtevaartindustrie, maar vooral ook voor al het aanwezige ruimtevaarttalent in onze regio.”

“De missie van Satellogic is om de toegang tot aardobservatiegegevens voor een breder publiek te vergemakkelijken om zodoende innovatie over sectoren en grenzen heen te stimuleren. De vestiging in Berkel zal ons wereldwijde bereik vergroten en ons team versterken en diversifiëren”, aldus Emiliano Kargieman, de oprichter en CEO van het bedrijf.

Satellogic heeft kantoren in de VS, Argentinië, Spanje en Israël en zal haar huidige productiefaciliteit in Uruguay blijven exploiteren met een capaciteit van 24 satellieten per jaar. Satellogic heeft aangekondigd tegen eind 2021 een beursgenoteerd bedrijf te worden door middel van een fusie met CF Acquisition Corp., waarna het zal worden verhandeld op Nasdaq onder de naam “SATL”.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Neem gerust contact met ons op.

Niels Krol

Niels Krol

Senior Investor Relations Manager / Senior Account Manager Aerospace
Nieuwsbrief