Terug naar overzicht

Startups Kozie, LABFRESH en Convious winnen Get in the Ring Nederland

Op donderdag 16 November kwamen ruim 250 innovatieve startups vanuit heel Nederland naar Rotterdam om zaken te doen. Get in the Ring Nederland geeft startups deze dag de mogelijkheid om deals te sluiten met de meer dan 70 aanwezige multinationals en overheden via 600 speeddates. Het is ook dé kans om investeringen op te halen bij de meer dan 100 aanwezige investeerders. Get in the Ring Nederland wordt georganiseerd door het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE) en ondersteund door de Gemeente Rotterdam en EY. Het evenement vond dit jaar voor de vijfde keer plaats in Rotterdam en is onderdeel van de Global Entrepreneurship Week, een week waarin duizenden evenementen wereldwijd plaatsvinden die in het teken staan van ondernemerschap.

Startups Kozie, LABFRESH en Convious winnen Get in the Ring Nederland

De startups zoeken klanten en strategische partners voor de groei van hun bedrijf. ‘’Er zijn een hoop kansen hiervoor tijdens Get in the Ring Nederland. De 70 aanwezige multinationals en overheden stellen zich graag beschikbaar als klant, leverancier of partner’’ zegt Martin Luxemburg, directeur van het ECE. Op basis van aanvragen van de startups vonden er donderdag ruim 600 speeddate gesprekken plaats met de deelnemende organisaties. Het effect van deze speeddate gesprekken blijkt groot. Tijdens Get in the Ring resulteert zo’n 65 procent van de gesprekken in een vervolggesprek. Dit leidt in bepaalde gevallen zelfs tot een samenwerking. “Het is nu nog te vroeg om te zeggen tot welke samenwerkingen de gesprekken van dit jaar zullen leiden. Maar op basis de gesprekken bij Get in the Ring vorig jaar is de Gemeente Rotterdam, als een van de 8 samenwerkingsverbanden die zijn aangegaan, een project gestart met een startup in zonnepanelen die op test locaties in de stad zijn geplaatst.” aldus Martin Luxemburg.

Voor de startups bleef het niet alleen bij speeddates, ze werden ook uitgedaagd om zich te kwalificeren voor het avondprogramma om het podium te bestijgen en voor het 700 koppige publiek (lees: mogelijke klanten, partners of talent) hun startup te pitchen in een ware ronde boxring. Geen competitie zonder juryleden, dit jaar waren dat de oprichter van internationaal softwarebedrijf WeTransfer; Bas Beerens, oprichter van groeibedrijf YoungCapital; Rogier Thewessen, en ondernemer Janneke Niessen.

Get in the Ring, Rotterdam 16 november 2017. Foto Marco De Swart

De startups staan niet alleen in de ring, maar zullen het opnemen tegen een opponent in hun eigen gewichtsklasse.

  • Dementie-technologie startup Kozie pakte de winst in de lightweight categorie tegen SeraNovo. Kozie ontwikkelt multi-sensor technologie wat de belevingswereld van mensen met dementie vergroot, zodat dementerenden door middel van bijvoorbeeld een muziekkussen of muziekkleed herinneringen uit hun jeugd kunnen terughalen.
  • Middleweight winnaar is LABFRESH na een sterke pitch battle tegen Somnox. LABFRESH verkoopt kleding van een speciaal materiaal dat niet vies kan worden en waarin geen luchtjes blijven hangen.
  • Heavyweight winnaar Convious is een platform waarop mensen tickets kunnen kopen, maar zelf de prijs kunnen bepalen. Convious stond in de ring tegen Felyx. De drie winnaars ontvangen een ticket van naar de Global Meetup van Get in the Ring. Daarnaast ontvangen ze een jaar lang toegang tot de EY Finance Navigator. Deze Finance Navigator is de eerste corporate startup van EY en is gisteren tijdens het evenement gelanceerd.

Niet alleen in Nederland staan startups in de ring om te pitchen. Get in the Ring Nederland is onderdeel van een wereldwijd netwerk onder de paraplu van de Get in the Ring Foundation, welke jaarlijks 150 evenementen in 100 landen laat plaatsvinden. De winnende startups van al deze evenementen wereldwijd komen van 30 mei tot 1 juni samen in Cascais, Portugal, tijdens de Global Meetup van Get in the Ring. Ondernemers, investeerders en corporates kunnen aansluiten bij de Global Meetup, die volledig in het teken staat van het leggen van internationale connecties.