Het is voor mij een uitdaging om jonge Life Sciences bedrijven samen met co-investeerders door de ‘vallei des doods’ heen te loodsen en daarmee de Zuid-Hollandse bedrijvigheid te stimuleren.

@InnovationQuarter

In 2016 heb ik IQCapital tijdelijk ondersteund en vanaf 1 februari 2020 ben ik parttime senior Investment Manager in het team Groen en Gezond. Het is voor mij een uitdaging om jonge Life Sciences bedrijven samen met co-investeerders door de ‘vallei des doods’ heen te loodsen en daarmee de Zuid-Hollandse bedrijvigheid te stimuleren. Ik vind het leuk om mijn kennis en ervaring met collega’s te delen en blijf nieuwsgierig naar (agro)technologische en medische innovaties.

@Home

Mijn voorouders waren tuinders in Dordrecht. Na meerdere generaties die korenmolenaar waren in het Groene Hart, ben ik samen met mijn vrouw Maaike en mijn kinderen Linde en Luc geland in het mooie Kattenbroek te Amersfoort. Wij zijn ook regelmatig bij ons Zuid-Hollandse stekkie te Noordwijkerhout en genieten daar van de bollenvelden, het strand en de zee. Zowel in Amersfoort als Noordwijkerhout hou ik mijn conditie op peil door mijn wekelijkse 10 km hardloopronde, woensdagavond badminton en dagelijkse wandelingen met trouwe viervoeter Blue. Mijn ambitie? Ik ben gestart met het deelcertificaat Latijn en dat mij gaat helpen om de wortels van mijn Waalse familienaam te achterhalen.

@Work

Naast mijn functie bij InnovationQuarter, ben ik al vijftien jaar de investeringsmanager van de Stichting Mibiton. In deze periode heb ik ruim zestig investeringen gerealiseerd, waarmee de infrastructuur bij jonge bedrijven in de agro-, industriële- en medische Life Sciences sector is versterkt.

Ik vind het belangrijk om mijn kennis en ervaring te delen en ben onder andere lid van de NWO Take-off Life Sciences commissie Vroegefasefinanciering, waarmee startende ondernemers worden ondersteund, de deskundigencommissie R&D MIT Zuid-Holland ter stimulering van MKB innovaties en de ZonMw evaluatiecommissie Translationeel Onderzoek, een financieringsinstrument dat tot doel heeft om therapeutische innovaties beschikbaar te maken voor patiënten.

Tenslotte lever ik regelmatig een bijdrage aan het opleiden van jonge Life Sciences ondernemers, bijvoorbeeld via de (voormalige) HollandBio Masterclass Biobusiness, de NWO ‘Venture Challenge’ en het LUMC-initiatief ‘Paul Janssen Futurelab Leiden’.