Terug naar overzicht

Zuid-Holland in the picture op Mobile World Congress 2018

Van 26 februari tot 1 maart vond het Mobile World Congress (MWC) plaats in Barcelona. MWC is het grootste congres ter wereld voor de mobiele en digitale industrie, waar ook digitale beveiliging tot een substantieel en onmisbaar onderwerp is uitgegroeid. InnovationQuarter was samen met the Hague Security Delta (HSD) aanwezig en representeerden Zuid-Holland op het Holland Paviljoen.

Mobile-World-Congress-Bacrelona-MWC2018-009-980x450

MWC2018

Dit jaar waren er 2.300 standhouders en 108.000 bezoekers afkomstig uit 204 landen. Nederland stond goed op de kaart met het Holland Paviljoen, georganiseerd door Enterprise Summit met steun van gemeente Den Haag en RVO. De Haagse wethouder Bruines, Ambassadeur van Bonzel en KPN-bestuurslid Farwerck openden het Paviljoen. Het is het tweede jaar op rij dat Nederland met een Holland Paviljoen op het MWC wordt vertegenwoordigd.

Op het Paviljoen staan verschillende bedrijven van Nederlandse bodem, zoals ABN AMRO, PortingXS, BroadForward en de universele vertaler Travis uit Rotterdam. Andere activiteiten tijdens deze editie zijn de innovatietour onder leiding van tech trendwatcher Vincent Everts, een tour specifiek gericht op overheidsdeelnemers en verschillende presentaties over onder andere retrofit en IoT, Blockchain en internet accountability.

Voor een verslag volgt u ook #NLMWC18 op Twitter.

Vestigen in Zuid-Holland

In samenwerking met The Hague Security Delta bemande InnovationQuarter een zuil op het Holland Paviljoen en zijn er verschillende bedrijfsdelegaties ontvangen uit het buitenland, bijvoorbeeld uit Canada en Frankrijk. Directeur Richard Franken van HSD was op maandag en dinsdag op de beurs aanwezig. Daarnaast heeft InnovationQuarter met ruim 60 bedrijven gesproken over het vestigingsklimaat van Zuid-Holland met als doel hen te overtuigen van vestiging in de regio. Nieuwe contacten zijn gelegd en relaties zullen de komende maanden worden uitgebouwd.