"Dagelijks werk ik samen met ondernemers op baanbrekende en op voor hen soms nog onbekende terreinen. Ik vind het een uitdaging ze enthousiast en warm te maken voor de businesskansen die ik zie."

@InnovationQuarter

Mijn werkgebied binnen InnovationQuarter is Smart Industry met daarbinnen een focus op de technologieën Additive Manufacturing, Blockchain en Virtual & Augmented Reality. Smart Industry is een breed domein en wordt toegepast in alle sectoren. De diversiteit aan technieken, sectoren en projecten maakt deze baan ook zo uniek, geen dag is hetzelfde.

Ik zie het als mijn taak om ondernemers te laten samenwerken op baanbrekende en op voor hen soms nog onbekende terreinen. Ik vind het een uitdaging om ze mee te nemen in mijn enthousiasme en warm te maken voor de businesskansen die ik zie. Het koppelen van de juiste partners, het opbouwen van vertrouwen en het uitwerken van de juiste businesscase is een belangrijke deel van mijn werk. Ik ben trots wanneer ik iets voor elkaar krijg dat niet zomaar vanzelf gaat.

Een visie om schepen sneller de vaart in te krijgen door reserveonderdelen via 3D printen te produceren, heb ik vanaf het eerste idee verder uitgewerkt tot de uiteindelijke realisatie in het Rotterdamse RAMLAB. Een probleem van het tijdrovende nabewerken van metaal, wordt dankzij mijn inspanningen nu in een consortium voor 3D printen in de maritime sector projectmatig aangepakt.

Als Business Developer zoek ik grenzen op en tracht zaken te versnellen. Ik stel kritische vragen om te doorgronden wat ondernemers echt beweegt. Dit stelt de ondernemer in staat om een bewustere keuze te maken voor het te bewandelen innovatiepad.

Op dit moment werk ik samen met partners aan het realiseren van een Fieldlab Blockchain voor de logistieke en energiesector waarbij we kennis opbouwen en nieuw business creëren rondom blockchain. Samen met bedrijven gaan we op zoek naar ‘use cases’ die processen binnen ketens transparanter, efficiënter en minder fraudegevoelig maken. In het fieldlab werken we samen met studenten aan het uitwerken en implementeren van deze use cases.

@Home

In mijn vrije tijd breng ik veel tijd door op hockey- en voetbalvelden, onder meer als trouwe supporter van mijn beide zonen. Voor een glaasje wijn na de wedstrijd met de andere hockey-ouders ben ik ook altijd voor te porren. Bovendien sla ik geen balletuitvoering van mijn twee lief(stief)kinderen over en ben ik trots dat éé van hen zelfs op de Dans Academy zit van de FaFa! Zelf sla ik geregeld een balletje tennis.

Met een groot samengesteld gezin is het altijd compromissen sluiten voor vakanties. Het liefst wil ik tijdens mijn vakantie geen dag hetzelfde beleven; ik houd van verre reizen en andere culturen. Komt dit door mijn Indische roots? De vijf kinderen hebben een ander idee van vakantievieren en is het soms zoeken naar een passende en middenweg, met een beetje luieren en cultuur snuiven. Mijn partner en ik nemen wel elk jaar de tijd om één weekje samen erop uit te trekken, soms op wolvenjacht in Zweden dan weer op truffeljacht in Italië.

@Work

Ik heb grote affiniteit met techniek en ik denk dat het een pre is dat ik deze kan combineren met mijn bedrijfseconomische achtergrond. Techniek, bedrijfsmatig inzicht en commercie is een ideale combinatie om business te ontplooien.

“Recht door zee” en “doorzetten als een pitbull” zijn uitspraken die op mij van toepassing zijn. Dagelijks werken mijn collega’s en ik met andere ondernemers aan zeer uiteenlopende, vaak complexe projecten. Ik heb een kritische houding én een flexibele mindset. Mijn enthousiasme en pittbullmentaliteit zorgen ervoor dat projecten in een versnelling raken.

Na Duits voorbeeld van Industry 4.0, vind ik het een goede keuze dat ook Nederland nu sterk inzet op Smart Industry. Als we banen willen behouden én ook creëren in de maakindustrie, dan ontkom je er niet aan om zwaar in te zetten op robotisering, automatisering van productieprocessen en het verbinden van allerlei (big) data. In Zuid-Holland hebben we prachtige hightechbedrijven die dit kunnen waarmaken. Ik ben dan ook enthousiast en trots dat ik me hier vanuit InnovationQuarter elke dag mee bezig mag houden.

Nieuwsbrief