"Als Investment Manager werk ik graag voor en met gedreven ondernemers. Ondersteunen bij het opbouwen van een nieuw bedrijf is misschien wel het mooiste dat er is. "

@InnovationQuarter

Na de nodige jaren in de private sector te hebben gewerkt, maakte ik op 1 mei 2016 de overstap naar InnovationQuarter om als Investment Manager aan de slag te gaan voor het unieke proof-of-concept fonds UNIIQ. Dit bood mij de mogelijkheid om werkzaam te zijn op het snijvlak van overheid en bedrijfsleven; een lang gekoesterde wens.

Nu werk ik iedere dag met ondernemers die hun dromen en ambities najagen om innovatieve, succesvolle bedrijven op te bouwen. Het is fascinerend te zien wat er allemaal bedacht en ontwikkeld wordt, en dat alleen in de provincie Zuid-Holland! Door alle sectoren heen ondersteunen wij proposities die de potentie hebben om uit te groeien tot nieuwe succesvolle bedrijven. Om daaraan bij te kunnen dragen, is mooi.

Ik heb het geluk om zowel in het kleine UNIIQ team als binnen InnovationQuarter met topcollega’s te werken. Dat maakt het werken in deze organisatie tot een groot plezier.

@Home

Opgegroeid in Haarlem en na Amsterdam, Parijs en Londen, gewoon weer terug in deze heerlijke provinciestad. Daar woon ik samen met vrouw en twee kinderen. Het thuisfront is de plek om rust en inspiratie op te doen. Door te fietsen, hard te lopen, te lezen, te koken en al die andere dingen die het leven aangenaam maken.

Na een studie bedrijfseconomie in Amsterdam heb ik nog een jaar in militaire dienst gezeten. Dit was in Den Haag en het moest haast wel een teken zijn dat ik ooit weer terug zou komen in de hofstad. Vervolgens heb ik de nodige jaren voor de mediabedrijven VNU en Sanoma gewerkt in binnen- en buitenland. Zo ben ik voor Sanoma actief geweest in Centraal en Oost-Europa. Mijn activiteiten speelden zich altijd af op het snijvlak van strategie, business development en M&A.

@Work

Na deze twee multinationals ben ik overgestapt naar een middelgroot, ondernemend investeringsfonds. Daar heb ik als hands-on investeerder de liefde voor het investeringsvak verder ontwikkeld. Ik werk graag voor en met gedreven ondernemers. Ondersteunen bij het opbouwen van een nieuw bedrijf is misschien wel het mooiste dat er is.

Dat doe ik nu dagelijks als Investment Manager voor UNIIQ. Sparren met ondernemers uit hele diverse sectoren om hun product of dienst markt klaar te krijgen, om het juiste businessmodel te implementeren, om de organisatie op een goede manier vorm te geven en zo verder. Alles om uiteindelijk een duurzaam winstgevend bedrijf neer te zetten.

Ik vind het dan ook van belang dat er ruimte is om te ondernemen, maar wel met het maatschappelijke belang in het achterhoofd. Ik ben ervan overtuigd dat bedrijven beter functioneren en succesvoller zijn met de juiste mix van mensen aan boord. Als je als bedrijf goed doet voor je directe omgeving, dan betaalt zich dat dubbel en dwars terug. Dat is niks soft, maar net zo goed bedrijfsmatig slim!