''De combinatie van (i) complexe, maatschappelijk relevante vraagstukken, (ii) samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen en (iii) gedreven ondernemers en collega’s met innovatieve ideeën maken dit voor mij een inspirerende omgeving, waarin ik graag toegevoegde een waarde lever''.

@InnovationQuarter

Na werkzaam te zijn geweest voor Deloitte Consulting (3 jaar project- en programmamanagement) en ING Bank (8 jaar bedrijfsfinancieringen, met name fusies en overnames) ben ik op 15 juli 2019 gestart bij InnovationQuarter (IQ), de regionale ontwikkelingsmaatschappij van Zuid-Holland. Vanuit het Zuid-Hollands Investeringsplatform (ZIP), onderdeel van IQ, ondersteun ik bedrijven, projecten en consortia op het gebied van onder meer de energietransitie, de circulaire economie en de digitalisering bij het uitwerken van hun business case en te adviseren rondom de invulling van hun financieringsbehoefte. De combinatie van (i) complexe, maatschappelijk relevante vraagstukken, (ii) samenwerking tussen bedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen en (iii) gedreven ondernemers en collega’s met innovatieve ideeën maken dit voor mij een inspirerende omgeving, waarin ik graag toegevoegde een waarde lever.

@Home

Ik ben opgegroeid in het gezellige Maastricht en na mijn studie internationale bedrijfskunde met mijn vrouw verhuisd naar Den Haag. Na een tussenstop in Voorburg wonen we sinds 2015 met veel plezier in Leiden. Mijn vrije tijd breng ik graag door met familie en vrienden, waarbij ik het leuk vind om te zorgen voor een hapje en drankje. Als vader van twee jonge kinderen gaan we er vaak op uit met het gezin. Daarbij kan ik genieten van zowel de dynamiek van de stad als de rust die de natuur te bieden heeft.

@Work

Binnen InnovationQuarter werk ik voor het Zuid-Hollands Investeringsplatform (ZIP). Het ZIP helpt bedrijven, projecten of consortia die bijdragen aan de transitie naar de ‘Next Economy’ om wél tot financiering te komen. We analyseren de maatschappelijke relevantie en financiële haalbaarheid van de business case. Is een project kansrijk, dan zoeken we naar (nieuwe) matches tussen project en investeerders. Onze voelsprieten reiken diep in het financieringslandschap, zowel in privaat als publiek kapitaal. Daardoor kunnen we snel schakelen met de juiste partijen. Het ZIP is een ‘one-stop-shop’: we bieden ondersteuning vanaf het optimaliseren van een business case tot aan het daadwerkelijk binnenhalen van de financiering.