"De combinatie van mijn ervaringen en deze dagelijks toe kunnen passen om bedrijven succesvol te laten samenwerken in onze innovatieve markt is de leukste baan die ik kan bedenken!"

@InnovationQuarter

Vanaf februari 2017 ben ik Business Developer Horticulture bij InnovationQuarter. Wat een geweldige kans was dat, om al mijn opgedane kennis en ervaring te combineren!

Mijn carrière begon als onderzoeker potplantenteelt bij de proeftuin in Lent en daarna in Horst. Daar werd ik steeds vaker werd betrokken bij de IT-zaken en software. Na een studie informatica als ‘hobby’ maakt ik de stap naar de afdeling informatica van het proefstation in Naaldwijk.

Om me nog verder te bekwamen in het schrijven van complexe klimaatregelingen ben ik daarna overgestapt naar Hoogendoorn automatisering in Vlaardingen. Bij dat bedrijf kiezen ze er expliciet voor om mensen met kennis van de tuinbouw in te zetten in R&D. Toen ik een aantal jaar geleden de leiding van de hele R&D-afdeling mocht overnemen, was dat een grote uitdaging. Innovatie, hightech, businesscases en shareholder value werden de nieuwe thema’s. Inmiddels mag ik de ervaring in tuinbouwonderzoek, IT, management, businesscases schrijven bij een beursgenoteerd bedrijf en innovatie, toepassen bij InnovationQuarter.

@Home

Ik woon in Honselersdijk, midden tussen de kassen van het Westland. Het is een klein ‘dorpje’ op steenworp afstand van Den Haag en Rotterdam.

Boeken en lezen zijn een grote passie, 2 à 3 boeken per week is normaal (dat is tenminste als ik er tijd voor heb naast mijn werk en mijn studie). Met mijn fiets naar het werk of naar het strand is ontspanning, net als allerlei soorten yoga en bootcamptraining. Ooit haalde ik een zwarte band in Ju-Jitsu maar nu is het op gebied van sporten iets ‘rustiger’. Ik zou nog wel weer eens iets willen oppakken in de hoek van de Oosterse gevechtskunsten.

Ik ben dol op reizen en het is moeilijk om de leukste plek te kiezen. In Japan heb ik ontzettend genoten van de totaal andere cultuur dan bij ons. De stilte in een boeddhistisch klooster boven op de berg, het indrukwekkende Hiroshima maar ook het razen drukke Tokyo. Wilt ooit nog eens terug, dan naar Hokkaido, het eiland bekend van de Olympische Spelen in Sapporo.

Al zeg ik het zelf, ik ben ook wel een beetje een Anglofiel en ben de tel kwijtgeraakt hoe vaak ik er ben geweest. Ik heb de West Highland Way in Schotland gelopen, veel meer (kleine) Britse eilandjes gezien dan menig Brit, het Lake district, Cornwall en Devon verkend, gewandeld in Wales en Noord-Ierland en de republiek Ierland op de fiets en te voet verkend. Ook de langere vakanties verder weg, naar Australië, Nieuw-Zeeland en Canada en Amerika staan hoog op mijn lijst van favorieten!

@Work

In onze mooie groene sector is veel te doen. Het klassieke businessmodel zal moeten veranderen. Innovatie, ondernemerschap en het verbinden van mensen en bedrijven is mijn nieuwe uitdaging. De combinatie van mijn ervaringen en deze dagelijks toe kunnen passen om bedrijven succesvol te laten samenwerken in onze innovatieve markt is de leukste baan die ik kan bedenken!

In mijn werk combineer ik uiteenlopende vakgebieden. Ik heb tuinbouw gestudeerd en ben de eerste tien jaar werkzaam geweest als onderzoeker in de potplantenteelt. In de tuinbouw weet ik veel over de plant en de veredeling, maar ook over de techniek er omheen en de innovaties die spelen.

Naast een hele brede belangstelling voor technologie in alle soorten en maten ben ik bedreven in de softwareontwikkeling, internettechnologie en slimme toepassingen voor bijvoorbeeld smartphones. Ik heb veel ervaring met Agile- en Scrumwerkmethoden in zowel de softwareontwikkeling als daarbuiten. Naast het invoeren van werken conform Agile in de softwareontwikkeling bij Hoogendoorn ben ik Scrum Master en Product Owner geweest. Ook mijn masterscriptie managementwetenschappen had Agile werken als hoofdthema.

Onderwerpen waar ik aan werk zijn: plantinhoudstoffen, innovaties in de tuinbouw, vertical farming, digitalisering en robotisering.

Mijn ambitie? Samen met het #IQteam de economie van Zuid-Holland op een hoger plan brengen. Via kleine en blijvende stappen, die zichtbaar verschil maken.

Nieuwsbrief